Caz incredibil la bazinul Rapid! 18 copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu clor

Articol de Mihai Cristian - Publicat marți, 26 octombrie 2021, ora 14:12,
Bazinul Rapid
Bazinul Rapid

Nu mai puţin de 18 copii cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu clor din bazinul Rapid.

După ce s-au prezentat la antrenamente pe data de 18 octombrie, cei 18 copii au acuzat iritații pe piele, tuse și insuficiență respiratorie. Apa în bazinul Rapid s-a schimbta în perioada 16-17 octombrie.

Concentraţie de clor din apă ar fi depăşit de şase ori limita normală. Aceasta ar fi trebuit să fie de 0,6%, dar în acea zi a arins nivelul de 3,6%, după cum spun cluburile de care aparţin elevii, scrie GSP.

Citeşte şi INCREDIBIL! BĂNEL NICOLIŢĂ JUCA CU REAL MADRID ÎN CHAMPIONS LEAGUE, IAR ACUM A FUGIT DIN ŢARĂ DIN CAUZA DATORIILOR LA CĂMĂTARI: ,,SUNT BANI MULŢI”

,,În decurs de trei zile s-au prezentat, în etape, 18 copii cu intoxicație cu clor. Au fost internați 12 copii cu pneumonie post expunere la vaporii de clor, dintre care 10 au necesitat oxigen. Fiecare a stat internat în medie 3-4 zile. Evoluția a fost favorabilă, ultimii externați au fost duminică.”, au precizat reprezentanţii spitalului Grigore Alexandrescu.

,,Nu știm de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am fost și suntem îngrijorați pentru copii. Am făcut și noi verificări interne. Raportul DSP este că analiza apei și produsele care au fost folosite sunt în parametri normali și nu au pus în pericol sănătatea publică.

Mai mult de atât nu am ce să vă spun. Încă facem verificări zilnice la apă, să vedem dacă mai apare vreo problemă de genul ăsta.”, a declarat Valentina Caciureac, preşedintele celor de la CS Rapid.

Citeşte şi CLIPE CUMPLITE ÎN FOTBAL! UN ANTRENOR LEGENDAR S-A STINS DIN VIAŢĂ

bazinclorrealitateaintoxicatrapidvalentina caciureac