Primele arestări în cazul celor acuzați de rasism la adresa jucătorilor după finala EURO! Anunțul poliției

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 15 iulie 2021, ora 18:09,

Italia a câștigat Euro 2020 după ce englezii au irosit cu nonșalanță trei lovituri de la 11 m, la penaltyurile de departajare.

După ce tabela arăta scorul de 1-1 la finalul celor 120 de minute regulamentare de joc, învingăroarea turneului s-a decis după executarea lovitului de la 11 metri.

La capătul primelor două serii de penalty-uri, Anglia conducea cu 2-1. Însă, elevii lui Southgate au ratat cu lejeritate următoarele trei execuții, prin Rashford, Sancho și Saka. Donnarumma a fost eroul ”Squadrei Azzurra”, cel care a fost și desemnat fotbalistul turneului.

După acest moment, în timp ce ”Squadra Azzurra” sărbătorea al doilea triumf din istorie de la CE, englezii au dat drumul la critici îndreptate către naționala Albionului, unele dintre ele fiind de-a dreptul halucinante.

Cei trei fotbaliști englezi care au ratat de la punctul cu var au fost țintele unor atacuri furibunde cu tentă rasistă în mediul online. Abia la câteva zile distanță s-au luat și primele măsuri oficiale.

CITEȘTE ȘI –>> EURO 2020 | UEFA A DECIS CUM ARATĂ ECHIPA IDEALĂ DE LA TURNEUL FINAL! ITALIA DOMINĂ CEL MAI BUN 11

Cinci persoane au fost arestate, conform BBC, iar într-un comunicat, poliția a anunțat că ”până în prezent, zeci de cereri de date au fost trimise companiilor de socializare, iar cinci persoane au fost arestate de forțele de poliție locale”.

Mark Roberts, șeful poliției metropolitane, a avut un mesaj categoric pentru cei acuzați de rasism: ”Dacă descoperim că ați fost în spatele acestui delict, vă vom urmări și veți suferi consecințele grave ale acțiunilor voastre rușinoase”.

De asemenea, poliția a concluzionat după finala de pe Wembley că a existat ”un torent de comentarii rasiste care vizează o parte dintre jucătorii negri ai echipei”.

”Echipa noastră, a Angliei, a fost un model pe parcursul turneului, dând dovadă de profesionalism și demnitate. Sunt dezgustat că există indivizi care cred că este acceptabil să direcționezi asemenea abuzuri groaznice asupra lor sau oricui altcuiva”, a transmis Mark Roberts, care a anunțat că investigațiile vor continua, astfel încât toți cei vinovați de rasism să plătească, iar poliția colaborează cu angajați ai principalelor rețele de socializare, Facebook, Instagram și Twitter pentru pedepsirea acestora.

CITEȘTE ȘI –>> EURO 2020 | ANCHETE DEMARATE DE UEFA, DUPĂ FINALA DE PE WEMBLEY! CE A ATRAS ATENȚIA FORULUI EUROPEAN

rashfordeuro 2020arestariSanchoangliarealitatearasismsaka