Cinci românce sunt favorite la Wimbledon! Al treilea turneu de Mare Șlem al anului debutează pe 27 iunie

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 21 iunie 2022, ora 18:37,
Simona Halep
Simona Halep

Cinci românce vor fi favorite la Wimbledon. Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt capi de serie la simplu, iar Monica Niculescu, Gabriela Ruse și Raluca Olaru la dublu.

Simona Halep este a 16-a favorită, iar Sorana Cîrstea – a 26-a

Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, care începe pe 27 iunie, au făcut publică lista capilor de serie pe site-ul oficial.

Principalii favoriți la câștigarea celui de-al treilea Grand Slam al anului sunt Novak Djokovic (3 ATP) și Iga Swiatek (1 WTA).

Două românce sunt favorite pe tabloul de simplu. Este vorba de Simona Halep (19 WTA), desemnată al 16-lea cap de serie, și Sorana Cîrstea (32 WTA), a 26-a pe tabloul favoritelor.

De asemenea, la dublu, pe listă au fost incluse și trei românce. Monica Niculescu și Gabriela Ruse joacă împreună, fiind desemnate a 14-a pereche favorită, iar Raluca Olaru și ucraineanca Nadia Kichenok sunt cs 15.

Doi români au fost eliminați în primul tur al calificărilor

Turneul de la Wimbledon începe pe 27 iunie cu meciurile de pe tablourile principale de simplu, dar calificările sunt în plină desfășurare.

Marius Copil (318 ATP) a fost învins de francezul Constant Lestienne (151 ATP) cu 4-6, 3-6. Și Gabriela Talabă Lee (152 WTA, cs 20) a părăsit competiția, după cu australianca Zoe Hives (572 WTA).

În primul tur joacă și Laura Ioana Paar (717 WTA). Aceasta o are adversară pe Christina McHale (242 WTA), care conduce cu 2-6, 6-4, 4-1.

Într-un duel al româncelor, Alexandra Cadanțu Ignatik (174 WTA) o conduce pe Cristina Dinu (263 WTA) cu 6-3, 2-0. Ambele meciuri sunt în plină desfășurare.

alexandra cadantuIga SwiatekNovak Djokovicmarius copilGabriela Talaba Leesorana cirstealaura ioana paarraluca olarumonica niculescucristina dinu