Concluzia lui Edward Iordănescu la CM din Qatar: „E o lacună a jucătorilor români”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 03 decembrie 2022, ora 13:47,
Edward Iordănescu
Edward Iordănescu

Campionatul Mondial din Qatar a ajuns în faza optimilor de finală, azi având loc primele două meciuri, Olanda – Statele Unite și Argentina – Austria.

E o lacună a jucătorilor români”, a spus Edward Iordănescu, referindu-se la duelurile fizice

Selecționerul naționalei României, Edward Iordănescu, a ajuns în Qatar în prima zi a săptămânii, iar azi revine acasă. Înainte de a pleca de la locul acțiunii, el a tras câteva concluzii.

Cea mai clară diferență pe care am remarcat-o se referă la aspectul fizic al fotbalului. Formațiile pe care le-am urmărit la Mondial au toate fotbaliști foarte puternici, jucători care pot să ducă duelurile fizice și chiar le caută, nu doar le acceptă.

E o lacună a jucătorilor români și e o problemă la care trebuie să lucrăm la toate nivelurile, nu numai la echipa națională. Noi nu suntem obișnuiți să ducem jocuri de luptă”, a spus selecționerul înainte să revină în țară, conform gsp.ro.

Iordănescu s-a deplasat în Qatar pentru a vedea pe viu Elveția, una dintre adversarele echipei României în preliminariile Campionatului European din 2024, alături de Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra.

Edward Iordănescucampionatul mondial 2022