Coronavirusul afectează drastic arbitrajul din Liga 1. Vassaras: „Cheltuielile s-au dublat!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 31 octombrie 2020, ora 10:43,
vassaras
vassaras

Șeful Comisiei Centrale de Arbitri, Kyros Vassaras, susține că arbitrajul românesc suferă foarte tare din cauza pandemiei: arbitri nu mai călătoresc împreună sau ajung la locul de disputare al meciului și află că nu se mai joacă.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ProSport, Vassaras vorbește despre stresul psihic la care au fost supuși arbitrii.

„Cred că pandemia a afectat toți oamenii, pe cei din sport, pe toți cei din jurul lor. Nimeni, de la jucători, antrenori, membri ai staff-ului, arbitrii, nu se mai comportă la fel ca înainte. Toți trăiesc cu un risc care îi poate costa slujba, hobby-ul, dar cel mai important sănătatea. Își desfășoară activitatea pe stadioane goale. O situație complicată pentru arbitri, pentru jucători.

 

Arbitrii din Liga 1 nu au avut suficient timp de odihnă odată reîncepute competițiile, au avut un număr limitat de zile libere pe care să le petreacă alături de familii. Noul sezon a început la scurt timp după precedentul”, a declarat Kyros Vassaras pentru ProSport.

Șeful arbitrilor spune că cheltuielile s-au dublat în condițiile actuale.

„Sunt unii dintre ei care călătoresc, care petrec mult timp în mașină mergând spre un meci care uneori este amânat sau chiar anulat. Fără să știe dacă următoarea zi pot fi la muncă sau dacă pot obține o zi liberă în plus pentru a putea arbitra. Unii dintre ei sunt concentrați sută la sută doar pe arbitraj, acest rol oferindu-le singurul venit financiar, există totuși incertitudini.

Cheltuielile s-au dublat, fiind nevoie acum ca toate călătoriile să fie făcute în particular sau cu cel mult un coleg din brigadă. Marea oboseală a fost în principal cea mentală, întrucât au avut la dispoziție doar 1-2 săptămâni de odihnă înaintea startului sezonului.

Cu toate că nu au contracte de profesioniști s-au comportat într-o manieră extrem de profesionistă. Au fost apți din punct de vedere fizic, mereu la curent cu noile recomandări prin prezența la cursurile online”, a concluzionat șeful CCA.

Citește și Lewandowski șantajat de impresar; i-a cerut 20 de milioane de euro: „Voi ascunde că tu și soția faceți asta!”

arbitrivassarasccarealitatea