Covaliu anunță: „Un aur olimpic la Tokyo: 70.000 de euro de la Guvern, 35.000 de euro de la club, plus o mașină”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 15 iulie 2021, ora 21:16,
Sportivi români la JO de la Tokyo, sursa foto: COSR/Facebook
Sportivi români la JO de la Tokyo, sursa foto: COSR/Facebook

Mihai Covaliu a anunțat ce premii vor câștiga sportivii români care vor cuceri medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În ziua în care cea mai mare parte dintre participanții români a plecat spre Japonia, președintele COSR a explicat că s-a pus la punct strategia de a recompensa concurenții care se întorc în țară cu medalii olimpice la gât. De asemenea, acesta a vorbit și despre jucătorii români care vor lipsi de la competiția de fotbal din cadrul Olimpiadei.

”Se știe faptul că Toyota este partenerul top al Comitetului Internațional Olimpic și că avem o relație foarte, foarte bună de parteneriat cu Toyota România. După Jocurile Olimpice vom căuta să ne onorăm și această promisiune. Eu spun că vor fi mulțumiți cei care vor câștiga medalii.

MIhai Covaliu

O medalie înseamnă o pensie viageră. Am făcut demersuri pe lângă Guvern și nu mai trebuie să așteptăm acea dublare a premiilor pentru medalia de aur, argint și bronz. S-a aprobat deja dublarea. Sunt 70.000 de euro pentru medalia de aur și se scade până la locul 3. Plus până la 50% din partea clubului sportiv la care este legitimat.

Pe 20 iulie plec la Tokyo, cu secretarul general și cu câțiva oficiali care participă, cu președintele de la fotbal, cu doamna Lipă, cu câțiva membri din staff-ul Comitetului Olimpic, pentru că noi nu avem cazare decât din data de 21. Cazarea este oferită de Comitetul Internațional Olimpic și doar de atunci o avem.

JO de la Tokyo, sursa foto: COSR/Facebook

Avem și fotbal, dar, din păcate, nu a înțeles toată lumea cât de important este acest moment pentru fotbal, pentru disciplină și pentru fotbaliști. Ianis Hagi sau alții și-ar fi dorit să meargă, dar un președinte de club sau un patron nu înțelege momentul istoric în care fotbaliștii se găsesc acum.

Era un moment istoric pentru ei, iar atenția asupra competiției va fi extraordinar de mare. O medalie la Jocurile Olimpice ar însemna o creștere fantastică a acestor fotbaliști. După ce câștigi o medalie la Jocurile Olimpice, viața ți se schimbă! Americanii, oriunde se duc, sunt respectați că și-au reprezentat țara la cea mai înaltă competiție de pe acest pământ. Ăsta e visul olimpic!, a explicat Mihai Covaliu, pentru gsp.ro.

CITEȘTE ȘI –>> NUMĂR RECORD DE INFECTĂRI CU COVID-19 ÎN TOKYO! MĂSURI FĂRĂ PRECEDENT LUATE DE GUVERNUL JAPONEZ

realitateacosrmihai covaliumedalie olimpicaJO tokyo