Cristiano Ronaldo și ceilalți! Încă o bornă impresionantă atinsă de atacantul portughez

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 23 martie 2023, ora 22:56,
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Starul naționalei de fotbal a Portigaliei, atacantul Cristiano Ronaldo, a devenit liderul mondial al selecţiilor în echipa naţională.

Cristiano Ronaldo a ajuns la 197 de meciuri jucate pentru naționala Portugaliei

Jucătorul legitimat la echipa saudită Al Nassr a fost titularizat în meciul dintre Portugalia şi Liechtenstein, din Grupa J preliminară pentru Campionatul European 2024, din Germania.

Astfel, Cristiano Ronaldo a ajuns la 197 de meciuri disputate pentru naţionala Portugaliei. Cu această ocazie, el l-a depăşit cu un meci pe kuweitianul Bader Al-Mutawa. Portughezul poate deveni primul jucător din lume care va atinge barieră celor 200 de selecţii.

El deţine şi recordul mondial al golurilor marcate pentru o echipă naţională, cu 118 reuşite. Ronaldo a debutat la naţionala Portugaliei pe 20 august 2003, în meciul de pe teren propriu împotriva Kazahstanului, în preliminariile CE 2004, câștigat cu 1-0. Avea 18 ani și jumătate și l-a înlocuit pe celebrul Luis Figo.

Are în palmares titlul european câștigat în 2016, când Portugalia a învins Franța cu 1-0, după prelungiri. În acel meci, Ronaldo a părăsit terenul accidentat, în minutul 25, fiind înlocuit cu Ricardo Quaresma.

De asemenea, el mai are în palmares Liga Națiunilor, competiție câștigată de naționala țării lui la chiar prima ediție, în sezonul 2018/2019, după 1-0 cu Olanda.

portugaliaCampionatul European 2024cristiano ronaldo