Cum a primit Cristi Hîldan vestea morţii lui Cătălin Hîldan: ,,Credeam că tata a avut accident! Voiam să mă călugăresc”

Articol de Mihai Cristian - Publicat miercuri, 03 februarie 2021, ora 19:20,
hîldan-1

Cătălin Hîldan s-a stins din viaţă pe data de 5 octombrie 2000, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul unui meci disputat de Dinamo.

Astăzi, chiar în ziua derby-ului Dinamo – FCSB, Cătălin Hîldan ar fi trebuit să împlinească vârsta de 45 de ani dacă nu ar fi fost acel accident.

Cristi Hîldan, fratele său, şi-a adus aminte de momentul în care a aflat că fotbalistul de la Dinamo a murit. Fratele lui Cătălin era la Brăneşti când a primit vestea care a căzut ca un fulger pe capul familiei.

Citeşte şi VIDEO | A ieşit la iveală ultima filmare cu Maradona înainte de moarte! ,,Am primit o lovitură, dar totul este în regulă”

,,Ce se întâmplă, la Brănești… (n.r. ezită, trage adânc aer în piept). Acolo eram când s-a întâmplat. Am ajuns cu soția mea, la vremea aia eram prieteni, m-am dus la țară să mânânc ceva, făcuse mama ceva bun. Tata era la pește, Cătălin avea meci la Oltenița. Și mama m-a trimis la baltă, să-l aduc pe tata la masă. Tata era cu bicicleta și a trecut trenul, el s-a strecurat, eu, cu mașina, am oprit la barieră. Vezi, toate sunt legate de tren, mă gândesc mereu la ambulanța de la Oltenița care nu a putut trece din cauza trenului. Poate… Țin minte că tata mi-a zis că ne vedem acasă și mi-a făcut cu mâna. Când am ajuns în fața curții, am văzut bicicleta jos. M-am speriat, am crezut că tata a pățit ceva. Aflase de Cătălin! Mama era verde la buze. La Brănești s-a împământenit, practic acolo s-a făcut Peluza Cătălin Hîldan, an de an, 5 octombrie, 3 februarie, lumea a venit, iar noi am păstrat tot ce s-a putut.

SURSA FOTO: FC Dinamo

 

A devenit o casă de pelerinaj, parcă spui că așa trebuie să fie, așa arată, de atunci, normalitatea noastră. Acolo s-au pus bazele Peluzei Cătălin Hîldan, suporterii au înțeles ce înseamnă familia noastră, educația, spiritul, cum suntem noi. Cum am ars amândoi pentru Dinamo. Gândește-te că în anul 2000, eu eram căpitan de echipă la Dinamo și am câștigat cupa și campionatul, Cătălin a luat cupa și campionatul, eu am fost la Cupa Mondială de Rugby, el a fost la Campionatul European de Fotbal, tata, de fericire, sărea din cârciumă în cârciumă. La Brănești era o sărbătoare continuă, Cătălin venea cu fotbaliștii lui, eu cu băieții mei de la rugby. Drăgan, Mara, Marius Niculae, generația lor, veneau mereu la Brănești.

Citeşte şi Alertă în Australia! Meciurile programate joi la Melbourne au fost toate anulate

Știu că m-am speriat când am văzut bicicleta tatălui meu, pe el jos și am rupt-o la fugă, mama mi-a dat vestea asta, tata era pe jos, urla. Tot credeam că tata a avut un accident, că l-a călcat mașina. M-am dus într-un colț și am vomitat. Apoi au urmat toate zilele acelea crunte, înmormântarea. Să știi că eram hotărât să mă călugăresc. Nea Victor Becali a vorbit cu mine și m-a făcut să renunț la acest gând.”, a spus Cristi Hîldan pentru Playsport. 

Citeşte şi Dinamo loveşte din nou! Pe cine au prezentat ,,câinii” cu câteva ore înainte de derby

catalin hildanrealitateadinamocristi hildanderby
euro 2020 minge

EURO 2020 | Cum arată programul partidelor de azi

Dinamo bucurie

Dezvăluire fabuloasă despre un fost jucător al lui Dinamo: ,,Dormea gol”