Cum și-a impresionat Adrian Mutu colegii de la Dinamo: „Muncea de parcă era ultimul antrenament din viața lui”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 26 noiembrie 2022, ora 16:36,
Adrian Mutu
Adrian Mutu

Adrian Mutu a ajuns în ianuarie 1999 la Dinamo, de la FC Argeș, dar și-a impresionat colegii de la primele ședințe de pregătire.

Adrian Mutu trăgea de el de parcă era ultimul antrenament din viața lui, spune Florentin Petre

Fostul mijlocaș Florentin Petre a descris perioada de început la Dinamo a actualului antrenor al Rapidului. „L-am ajutat prima dată să se integreze în vestiar.

I-au trebuit 3 zile, după și-a revenit. În alea 3 zile nici nu a respirat. Era într-un vestiar în care fotbaliștii erau la alt nivel față de locul din care venise el.

Un băiat extraordinar, până s-a adaptat i-au trebuit trei zile. Cu tupeul ăla frumos al lui… A marcat 18 goluri într-un tur, le țin minte de parcă ieri au fost. Am lucrat cu foarte mulți jucători, am avut Generația de Aur lângă mine.

Toți se pregăteau foarte bine, dar cum o făcea Adi Mutu, rar am văzut. Trăgea de el de parcă era ultimul antrenament din viața lui. E în primii 5 din acest punct de vedere, era fantastic”, a spus Florentin Petre, la DigiSport Matinal.

Adrian Mutu a aflat că ajunge la Dinamo abia în ziua semnării actelor

La scurt timp după ce a fost instalat antrenor la Rapid, pe 2 martie, Mutu a povestit și el cum a ajuns să semneze cu Dinamo, deși când a plecat de la FC Argeș știa altceva.

Cunoscuta poveste a mea, cu plecarea de la FC Argeș spre Steaua este că am ajuns la București, am fost cazat de Giovanni Becali la hotel și m-am culcat știind că trebuie să merg la Steaua.

Am primit telefon la 12 noaptea că mâine merg la Rapid. Am zis că bine, că e Copos, că nu știu ce. M-am culcat și când m-am trezit, ‘hai la Dinamo!’ Așa a fost. Dacă nu mă credeți, întrebați-l pe Giovanni.

I-am zis: ‘băi, Giovanni, numai tu știi ce vorbești pe acolo, ce negociezi’. A zis: ‘ce vrei, mă? Am luat ce e mai bun pentru tine’, în special financiar, din câte am înțeles eu.

Gigi Nețoiu a fost omul care a pus banii pe masă să mă ia. Uite că a fost bine, pentru că Dinamo și-a făcut atunci echipă puternică”, povestea Adrian Mutu la jumătatea lunii martie.

florentin petresuperligaadrian mutu