Debutat la Real Madrid de Mourinho, s-a antrenat cu Iker Casillas şi De Gea. Povestea noului portar de la Dinamo

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat vineri, 25 septembrie 2020, ora 18:08,
MEJIA DINAMO
MEJIA DINAMO

Tomas Mejias Osorio, 31 de ani, este noul portar al lui Dinamo! Goalkeeper-ul spaniol şi-a văzut un vis îndeplinit în carieră chiar sub comanda lui Jose Mourinho: a debutat la Real Madrid, echipa la care a început fotbalul.

Osorio, la Middlesbrough în ultimul sezon, a vorbit despre traiectoria pe care a avut-o în cariera începută la vârsta de 10 ani. Mourinho i-a dat şansa de a evolua într-un meci pentru marele Real Madrid, în 2011.

„Am început de la 10 ani la Real Madrid și visul oricărui jucător este să poată debuta la Real Madrid. Și puțini o și fac. Deci pentru mine a fost un vis. Bineînțeles (n.r. i-au tremurat picioarele). Erau 80 de mii de persoane acolo, cum să nu-mi tremure? Dar până la urmă trebuie să o transformi într-o rutină, ceva normal. Calmul portarului este cel mai important. A fost un moment mare în cariera mea.

Sunt privilegiat că l-am avut ca antrenor (n.r. pe Jose Mourinho), unul dintre cei mai buni din lume, a fost un privilegiu pentru mine. Mai ales că am debutat cu el, ce să mai poți spune? A demonstrat tot în carieră și mai are rămasă”, a spus Tomas Mejias Osorio pentru Pro Sport.

Osorio s-a antrenat de-a lungul carierei alături de monştri sacri ai postului de portar.

„Casillas are un talent înăscut între bare, este o pisică. Trebuie să îl studiezi, să înveți de la el, plus calmul pe care îl are ca să înfrunte totul, că, până la urmă, suntem portari și trebuie să fim foarte calmi, să așteptăm momentul oportun și să nu ne precipităm.

Valdes, la fel, jocul de picior era foarte bun, era foarte puternic psihic, mai ales că pe final de carieră a suferit destul și astea cred că trebuie să iei de la fiecare portar.

De De Gea ce aș mai putea să-ți spun eu? Are o mulțime de abilități. Suntem asemănători fizic și am fost mereu împreună cu el la naționalele de junior din Spania. Ne înțelegem foarte bine și am luat multe lucruri bune de la el., a mai spus noul portar al lui Dinamo.

Tomas Mejias Osorio va fi cel mai bine plătit jucător din Liga 1: portarul va primi 20 de mii de euro pe lună la Dinamo.

Rayo Vallecano, Omonia Nicosia şi Middlesbrough sunt echipele la care Osorio a mai evoluat de-a lungul carierei.

jose mourinhoMiddlesbroughreal madridportarspaniaosoriocarieradinamo