Dieta pe care David Popovici o urmează! Regim strict pentru campionul mondial la natație!

Articol de Mihai Dragomir - Publicat joi, 23 iunie 2022, ora 12:33,
David Popovici
David Popovici

Înotătorul român David Popovici este noul campion mondial la 100 m. Este al doilea titlu suprem câștigat de sportivul dinamovist în doar trei zile. David Popovici a parcurs cele două lungimi de bazin în 47:58.

Însă pentru a ajunge la aceste performanțe, tânărul înotător a urmat și continuă să urmeze o dietă strică alături de un program bine stabilit.

Care este dieta lui David Popovici și ce program are acesta!

David le-a vorbi copiilor care se antrenează la bazinul de înot Miramar din București despre stilul său de viață, antrenamente și alimentație.

Acesta își începe ziua dis de dimineață, când soarele nici măcar nu este pe cer: la 4.30. Începe atunci prin servirea micului dejun, urmat de primul antrenament, la ora 7. Între cele două faze ale programului, David preferă să mai doarmă, după care urmează drumul către sală. Prima masă a zilei este compusă dintr-un amestec bine conceput: un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz.

În plus, David Popovici consumă regulat migdale şi curmale. Campionul a mărturisit că este conștient de faptul că obiceiul de a mânca la o oră atât de matinală poate fi considerat ciudat.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00″, a povestit David Popovici, potrivit ego.ro.

„Dimineaţă, David mănâncă un iaurt mare amestecat cu banane, chia, miere şi fulgi de ovăz“, a spus tatăl sportivului. Completat chiar de David: „Pun în iaurt şi migdale şi curmale“. Continuarea a venit tot din partea lui Mihai Popovici: „Vă mai dau un pont. După antrenament, cam de şase ani, David bea o combinaţie de lapte, miere şi scorţişoară. Uneori, lapte, miere şi cacao“. În plus, puştiul a înlocuit pâinea albă cu cea integrală, iar la cârnaţi, prăjeli şi junk-food a renunţat de tot.” , potrivit celor de la scoala9.ro,

De ce s-a apucat David Popovici de natație!?

Aveam nişte probleme cu spatele, scolioză. Mi-a recomandat un doctor ortoped să merg la înot. Aveam şi un surplus de energie de care părinţii mei voiau să scape şi s-au gândit să mă ducă la un sport. S-au gândit la înot, ştiind că este cel mai sănătos sport.

La primul campionat naţional, când am luat primul titlu naţional, aflat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, mi-am dat seama că mi-ar plăcea să rămân acolo.

De la 12 ani am început să iau foarte în serios treaba asta. Mi-am spus că mi-ar plăcea să ajung la Jocurile Olimpice şi la tot felul de campionate mondiale şi să câştig tot ce se poate, să fiu cel mai bun din lume”, a declarat campionul mondial pentru fanatik.ro.

Ce porecle a primit David Popovici după reușitele de la Campionatul Mondial! Citește chiar aici!

#davidpopovicidietanatatie