Edi Iordănescu a analizat prima adversară a României la EURO 2024: „Ucraina are experienţă şi e un atu faţă de noi”

Articol de Gabriel Ion - Publicat vineri, 14 iunie 2024, ora 16:11,
Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat că Ucraina, prima adversară de la EURO 2024, are experienţa turneelor finale.

„Ucraina este o echipă cu foarte multe calităţi individuale”, atrage atenția Edi Iordănescu

Antrenorul naționalei României consideră că acest lucru reprezintă un atu faţă de echipa naţională de fotbal a României.

„Simt echipa motivată, capacitată, este foarte important însă să fim şi echilibraţi, ştim foarte bine ce avem de făcut.

Suntem conştienţi că Ucraina este o echipă cu foarte multe calităţi individuale, au jucători la echipele de top din Europa şi sunt 15 sau 16 jucători care au fost şi la ultimul turneu final, asta înseamnă experienţă şi e un atu în plus comparativ cu noi”, a declarat Iordănescu.

El a afirmat totodată că îşi doreşte ca România să stea cât mai mult la Campionatul European din Germania.

„După opt ani suntem din nou în lumea bună a fotbalului, este ceea ce ne-am dorit. Pregătirea a fost complexă, cu o selecţie atentă, cu multă muncă, seriozitate şi am avut şansa să construim un grup frumos în final.

Ne dorim să stăm cât mai mult în Germania, asta este clar, şi pentru asta ar trebui să producem rezultate. Dar noi am învăţat că trebuie să o luăm pas cu pas, să punem tot ce avem mai bun, să intrăm cu personalitate şi responsabilitate, cu respect faţă de adversar, dar cu încredere în forţele noastre.

Dacă vom proceda aşa, sunt sigur că România poate face o performanţă frumoasă, mai ales că nu avem o istorie foarte bogată în privinţa campionatelor europene. Şi este o şansă în plus pentru această generaţie. Acest grup ştie ce are de făcut, suntem pregătiţi pentru asta, rămâne de văzut cât putem să demonstrăm şi pe teren”, a completat selecţionerul.