SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Eduard Novak, despre ce a realizat David Popovici la Tokyo: „Un exemplu pentru generația viitoare”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 29 iulie 2021, ora 18:21,

David Popovici este, cu siguranță, noua stea a înotului românesc, iar parcusul său la Jocurile Olimpice din Japonia nu a dezamăgit.

La doar 16 ani, David Popovici a reușit să se califice în două finale. La proba de 200 metri liber a obținut locul patru, fiind la doar două sutimi de podium, in timp ce la proba de 100 metri liber a fost al șaptelea cel mai rapid concurent olimpic.

Performanțele realizate de cel mai tânăr concurent din delegația României de la Tokyo nu au trecut neobservate nici de Eduard Novak. Ministrul Tineretului şi Sportului a avut cuvinte mari pentru Popovici, pe care l-a felicitat.

Sursă foto: Profimedia

” E ceva extraordinar să participi la Jocurile Olimpice la 16 ani. Să te bați în finală cu cei mai buni sportivi din lume.

Este extraordinar, este un exemplu pentru generația viitoare, pentru sportivi. Trebuie să ne bucurăm pentru el, să-l ajutăm și să punem lângă el alți sportivi care să ne ajute să obținem performanțe pe viitor”, a declarat Eduard Novak, pentru TVR.

Aventura lui David Popovici la Tokyo nu se încheie aici. Acesta va intra şi în calificările probei de 50 de metri liber, care vor avea loc vineri, 30 iulie 2021, de la ora 13:09.

La începutul lunii, înainte de Jocurile Olimpice, David Popovici stabilea un record mondial de juniori, la Roma, 47 sec 30/100, unde a cucerit medalia de aur la Europenele de Juniori.

CITEȘTE ȘI –>> CAELEB DRESSEL, IMPRESIONAT DE DAVID POPOVICI: ,,COPILUL ĂSTA NU GLUMEŞTE”

realitateaEduard Novakdavid popoviciinotfinala olimpicaJO tokyo