El e noua senzație a Ligii 1: „Seamănă cu N`Golo Kante”

Articol de George Drafta - Publicat sâmbătă, 17 iulie 2021, ora 18:26,
Kante
Kante

FC U Craiova a pierdut în fața CFR-ului cu 3-2 la primul meci jucat în noul sezon al Ligii 1. 

Însă dincolo de eșecul conturat cu un sfert de oră înainte de final, oltenii au lăsat o impresie frumoasă, iar unii dintre jucători au impresionat de la prima meci disputat în fotbalul românesc. Cel mai mult s-a remarcat Samuel Asamoah. Mijlocașul oaspeților din Gruia a fost comparat cu francezul lui Chelsea N’Golo Kante.

„Asamoah a fost extrem de activ, extrem de preocupat de joc. Ca statură şi mobilitate putem spune că se aseamănă cu Kante. Chiar a fost preocupat de joc, a încercat mult să verticalizeze, toate preluările au fost orientate în faţă. Foarte mobil, tehnic, agresiv pentru statura lui. Au mai fost câţiva jucători, chiar şi Albu mi-a plăcut de la Craiova.

Craiova e o echipă extrem de bine organizată, cu câţiva jucători interesanţi. Cu siguranţă Mutu ştie să creeze. Mi-a plăcut organizarea defensivă din repriza a doua, au stat pe două linii şi au plecat bine pe contraatac. Mutu le-a cerut să facă acest lucru. Golul a venit după o deviere a lui Omrani, altfel cred că se termina egal”, a apreciat Cristian Dulca, la Look Sport.

Nou-promovata a fost și pe placul lui Eric.

„Craiova a fost o surpriză. Foarte motivată pentru Liga 1, cred că Mititelu i-a motivat financiar pentru acest meci. CFR a fost superioară, Craiova nu a avut ocazii în repriza a doua. Asamoah e un jucător care-mi place foarte mult! Cu siguranţă, Craiova o să mai facă surprize”, a fost analiza brazilianului lui Gaz Metan. 

CITEȘTE ȘI –>> DE CE A REFUZAT FC U CRAIOVA 1948 SĂ JOACE AMICALUL CU AS ROMA: ,,TOTUL ERA ARANJAT! VENEAU 100.000 DE OLTENI?”

ericfc u craiovaasamoahaprecierirealitateacristi dulca