EXCLUSIV | ”Câinii” vor victoria în memoria ”Unicului Căpitan”: ”Se vor dărui și vor fi la sacrificiu”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 05 octombrie 2019, ora 10:24,
catalin-haldan
catalin-haldan

Dinamo și FCSB se vor întâlni astăzi în ”Derby de România”, de la ora 20:30, pe Arena Națională.

Roș-albaștrii și ”câinii” au mai jucat până acum de 175 de ori, iar ambele echipe au 59 de victorii.

Gigi Mulțescu, 67 de ani, fost jucător și antrenor al formației din Ștefan cel Mare, are încredere deplină în ”câini”. ”SMURD” este de părere că în acest meci nu contează nici locul din clasament, nici valoarea de piață a jucătorilor.

”Eu consider că este derby. Ambele echipe sunt pe o pantă ascendentă și este foarte bine pentru meciul din această seară. Nu se mai ține cont de nimic, iar cotele de piață chiar nu mai contează.

Dinamo a arătat din ce în ce mai bine și cred că se poate impune. Sunt de părere că anul ăsta se vor califica și în play-off.” a declarat Gigi Mulțescu pentru realitateasportiva.net.

Astăzi, 5 octombrie 2019, suflarea dinamovistă comemorează 19 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. ”Unicul Căpitan” s-a stins din viață la doar 24 de ani, în timpul unui meci amical cu SN Oltenița. Fostul mare dinamovist a suferit un accident vascular cerebral, în minutul 74.

”SMURD” este convins că formația din Ștefan cel Mare va face tot posibilul pentru a câștiga derby-ul în memoria lui Hîldan. De asemenea, fostul ”câine” crede că suporterii se vor ridica la înălțimea așteptărilor în tribune.

”L-am cunoscut pe Cătălin la grupele de juniori. A fost un băiat special care punea suflet în ceea ce făcea. Sigur dinamoviștii se vor dărui și vor fi la sacrificiu și pe teren, dar și în tribune. Sunt convins că suporterii vor crea o atmosferă de zile mari, iar ”câinii” vor juca pentru el.” a mai spus fostul dinamovist pentru realitateasportiva.net.

Gigi Mulțescu, campion cu Dinamo de 3 ori

Fostul mijlocaș de 67 de ani a jucat pentru formația din Ștefan cel Mare în perioada 1979-1985. Acesta a bifat 132 de apariții pentru Dinamo, reușind să marcheze 29 de goluri.

Mulțescu a cucerit ca jucător de 3 ori campionatul în tricoul ”câinilor” (1982, 1983, 19840) și de două ori Cupa României (1982, 1984). De asemenea, fostul dinamovist a și antrenat-o pe fosta sa echipă, în sezonul 1990/1991 și în anii 2008 și 2013.

FOTO: FC Dinamo

Vezi și VIDEO | Ziua în care toată suflarea dinamovistă plânge! 19 ani fără ”Unicul Căpitan”. Mesaje emoționante ale ”câinilor”

liga 1exclusivderbyfcsbgigi multescudeclaratiidinamo