EXCLUSIV | Cum se construiește noua generație de fotbaliști ai României: „Nu mai merge să arunci cu gheata după ei”

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021, ora 15:34,
Sursă foto: Deșteptarea
Sursă foto: Deșteptarea

Retras din activitate de ani buni, Giani Căpușă pune umărul la formarea viitoarelor talente, care să ducă tradiția fotbalului băcăuan mai departe. 

Fostul mijlocaș al „taurilor furioși” deține o școală de fotbal în orașul moldav.

„Se numește Viitorul Bacău, sunt 80-90 de copii, avem grupe cu vârste de la 5 până la 14 ani. Cei mici abia învață să alerge acum. Părinții se plâng că mulți copii sunt mai atrași de jocurile video care au tot apărut, ăsta este adevărul. Trebuie să meargă la sport, nu neapărat la fotbal. Dar și părinții au o parte din vină. Eu sunt cel care ar trebui să îi atrag cu ceva.

Trebuie să te gândești mereu să faci jocuri noi pentru că ei se plcitisesc repede. Nu mai merge să arunci cu gheata după ei cum era pe vremea joastră că la ăia mari nu mai vine niciunul. Trebuie să îi iei cu vorba bună. Modelele sunt mai puține în țară, se interesează mai degrabă de englezi, spanioli, argentinieni”, a dezvăluit fostul fotbalist, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Sursă foto: Deșteptarea

Pandemia a însemnat o provocare uriașă pentru toți cei aflați în situația lui Giani, care au trebuit să găsească soluții pentru a-i împiedica pe copii să renunțe la activitate. Au existat însă și piedici.

„A fost greu, mai ales atunci când am fost nevoiți să luăm acea pauză forțată de 2 luni. Unii dintre copii au venit mai grași după acea perioadă. Deși eu le-am dat programe pe care să le urmeze și acasă, pe unii i-am adus înapoi la greutatea optimă și după un an! Însă din cauza lipsei competițiilor unii dintre copii au dispărut, lucru cu care s-au confruntat și alți foști fotbaliști.

Cristi Ciocoiu și Florin Axinia cu care țin legătura sunt câteva exemple. Mi-e greu să cred că o să mai fie ca înainte de pandemie. Sperăm să nu ne închidă iarăși, pentru că dacă se întâmplă asta din nou o să fim ca înecații. Eu deși eram și vaccinat, nu mă lăsau să intru în școală să dau niște flyere și să le prezint copiilor ce se întâmplă la noi la școală. Noi de fel suntem oricum mai panicoși”, a atras atenția Giani Căpușă.  

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | UN FOST FOTBALIST, SURPRINS DE ÎNTORCEREA LUI DAN PETRESCU LA CFR CLUJ: „NICI EL NU ÎȘI ÎNCHIPUIA CĂ SE VA ÎNTÂMPLA ATÂT DE REPEDE!”

realitateaGiani Capusascoala de fotbalpandemieinteres copii