EXCLUSIV | Dezvăluirea făcută de un fost arbitru în cazul Colțescu: „CCA ne-a interzis să mai vorbim!”

Articol de George Drafta - Publicat luni, 15 martie 2021, ora 00:15,
coltescu
coltescu

Marius Avram și-a încheiat cariera de arbitru în decembrie 2020, după ce nu a mai fost trecut pe lista FIFA de către Comisia Centrală a Arbitrilor. 

Ultimul meci pentru el a fost Dinamo – CFR Cluj, disputat la scurt timp după izbucnirea scandalului în care a fost implicat Sebastian Colțescu. Iar în acea perioadă el și alți colegi au primit o indicație clară din partea conducerii instituției.

„Au fost destule momente și controverse referitoare la limbajul arbitrilor, problema care a apărut la acest meci este că nefiind spectatori se aude absolut totul, nu se mai acoperă. Deci trebuie atenție la modul de comunicare. Am spus-o de foarte multe ori că nu a greșit Colțescu.

Atunci când este o brigadă integral românească așa comunicăm, vorbim în românește. Au existat momente când li s-a interzis arbitrilor să spună orice legat de acest caz pentru că unii colegi au intrat pe Facbeook și au spus că sunt alături de Colțescu iar CCA a intervenit și a luat respectiva decizie”, nu s-a ferit să recunoască Marius Avram, în exclusivitate în emisiunea Realitatea Sportivă. 

Mesajele venite imediat inclusiv din partea conducerii FRF l-au deranjat și pe Ghedi Kamara, component al naționalei de fotbal a artiștilor români.

„A fost rea voință, slugărnicie, nu i-ai dat șansă omului. Au zis <<Nu permitem așa ceva>>. Dacă erau mai mulți negri acolo ar fi zis probabil <<Ăla alb>>. Turcii au profitat de faptul că echipa nu avea nicio șansă în acel meci.

Și au căutat un tertip să se regăsească echipa. Noi am auzit de pe bancă cum au zis ei de arbitrii români și cum se comportau cu ei, mai degrabă a fost rasism la Webo decât în partea cealaltă”, a fost comentariul cântărețului în exclusivitate în emisiunea Realitatea Sportivă. 

CITEȘTE ȘI –>>EXCLUSIV | Conducerea „câinilor”, pusă la zid în cazul Gueye: „Nu trebuia iertat din prima”

rasismccaGhedi kamaracoltescurealitateamarius avram