SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | Doi rivali analizează lupta pentru promovarea în Liga 1: „Nivelul este crescut față de anii trecuți”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 25 noiembrie 2021, ora 23:42,
FOTO: Macrea Valentin/SPORT PICTURES
FOTO: Macrea Valentin/SPORT PICTURES

Ultimele două sezoane de Liga 2 au ținut fanii fotbalului nostru cu sufeltul la gură având în vedere că echipele promovate în prima divizie s-au decis în urma unui play-off disputat de primele 6 clasate la sfârșitul sezonului regular. 

Iar rețetea de succes a fost păstrată și pentru stagiunea actuală, a cărei primă jumătate s-a consumat deja după disputarea a 14 etape de campionat. Revenit în Liga 2 alături de Dacia Unirea Brăila în această vară, Florentin Petre a fost plăcut surprins de nivelul competiției.

„Este mai crescut decât anii trecuți. Sunt 7-8 echipe care au bugete mari, 1,5 milioane de euro pe sezon. Petrolul, Chiajna, Csikszereda, sau FC Buzău au jucători plătiți cu 4000-5000 de euro pe lună și care nu sunt neapărat titulari. U Cluj, la fel, este o echipă bună.

Nu se știe ce se întâmplă până la final, mă uit și la Steaua care are stadion, conducere, sunt aproape de locurile promovabile. Mă gândesc că au o speranță să vină cineva să cumpere 51 % din acțiunile clubului, de asta cred că trag tare. Iar atunci lucrurile vor sta altfel”, a comentat Florentin Petre, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net.  

CITEȘTE ȘI –>> COLOSAL! FENOMENUL DAVID POPOVICI, CEL MAI BUN TÂNĂR SPORTIV EUROPEAN DIN 2021

Sursă foto: liga2.prosport.ro

La sfârșitul sezonului primele două clasate ajung în Liga 2, în timp ce pozițiile 3 și 4 dispută baraje cu formații de primă divizie. În 2021, după mult timp o echipă din „B” a triumfat în duelul cu cea de categorie superioară.

„Teoretic între primele 4 echipe se dă lupta pentru promovare. Petrolul este reprezentanta unui oraș cu tradiție în fotbal, merită să acceadă în prima ligă, U Cluj știm ce fel de echipă este, va fi o nucă tare pentru că are o trupă interesantă, cu un antrenor foarte valoros.

Noi ne ducem crucea în continuare, din păcate am făcut risipă de puncte în debutul campionatului. Este foarte important să luăm în calcul și poziția a 3-a, ați văzut anul trecut cum Mioveniul a promovat în urma barajului cu Hermannstadt, eu am încredere în stafful tehnic pe care îl avem”, a fost aprecierea lui Eugen Pîrvulescu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | PREȘEDINTELE UNEI ECHIPE DIN LIGA 2 VREA SĂ ÎNCURCE SOCOTELILE FAVORITELOR LA PROMOVARE: „ACCIDENTĂRILE NE-AU TRAS ÎN JOS”

 

liga 2realitateaeugen pirvulescuflorentin petrelupta pentru promovare