EXCLUSIV | Meciul de care vorbește un oraș întreg: „Rămâne cel mai reprezentativ al carierei mele”

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021, ora 19:27,
FCM Bacau în 1996
FCM Bacau în 1996

Într-un moment în care România a adunat 8 ani de absență din grupele Ligi Campionilor, foștii fotbaliști își aduc aminte cu nostalgie de vremurile în care echipele de la noi erau prezențe constante la masa bogaților. 

Steaua a fost prima care a bifat trei calificări consecutive în perioada 1994-1996. La ultima dintre ele, roș-albaștrii au bătut-o în play-off pe FC Bruges. Între cele două manșe jucate în fața belgienilor, echipa antrenată atunci de Dumitru Dumitriu a avut parte de un șoc în campionat. A fost bătută cu 5-1 chiar pe teren propriu de FCM Bacău, formație care l-a avut în componență la vremea respectivă și pe Giani Căpușă.

„Am bătut o echipă de vedete, cu Adrian Ilie, Filipescu, regretatul Didi Prodan, Lăcătuș. Toți cei care au făcut istorie în tricoul roș-albastru. După acel joc lumea ne-a ridicat în slăvi, iar acum dacă întrebi oamenii pe stradă, mulți nu au uitat de meciul respectiv. Îmi aduc aminte că am mai bătut-o și pe Dinamo cu 3-0 în acele timpuri, dar cel mai reprezentativ pentru cariera mea rămâne acel succes din Ghencea”, și-a adus aminte Giani Căpușă, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net.  

De atunci au trecut 25 de ani, iar Liga 1 s-a transformat. În rău, consideră fostul mijlocaș.

„Campionatul e mult mai slab decât în vremea în care jucam eu, am văzut recent un interviu cu Dănuț Lupu și îi dau dreptate. Sigur că sunt importanți și banii în fotbal, dar noi mai aveam un pic de rușine față de părinți, de prieteni. Dacă pierdeai un meci important pe atunci nu ieșeai două zile din casă.

De exemplu înainte să întâlnim Steaua ne odihneam două săptămâni ca să nu ne facem de râs. În fond este și ambiția ta, poate jucai urât, dar evitai un eșec rușinos. Mă uitam acum la Clinceni, cum să pierzi cu 5-0 de la Farul? Păi atunci de la CFR și FCSB ar trebui să ia câte 15″, a subliniat antrenorul. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | MESAJUL-MANIFEST AL UNUI FOST JUCĂTOR CU ȘTATE VECHI ÎN LIGA 1: „E STRIGĂTOR LA CER CUM AU FOST TRATAȚI FOTBALIȘTII!”

Giani Capusafcm bacaurealitateasteauaamintiri