EXCLUSIV | Mesajul-manifest al unui fost jucător cu ștate vechi în Liga 1: „E strigător la cer cum au fost tratați fotbaliștii!”

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021, ora 17:51,
Sursă foto: Digi Sport
Sursă foto: Digi Sport

Toamna a început cu meciurile naționalei din campania de calificare pentru Cupa Mondială din Qatar, iar Giani Căpușă a stat să vadă evoluțiile tricolorilor în partidele cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord. 

A fost deranjat de felul în care prestațiile fotbaliștilor lui Rădoi au ajuns să fie reflectate la televizor.

„Înainte când jucau Hagi, Popescu erau și niște comentatori pe care îți era mai mare dragul să îi asculți, acum nu știu ce caută unii să comenteze echipa națională. E strigător la cer cum îi fac pe fotbaliști. Aud și copiii ce spune comentatorul și îți vine să îl dai în surdină.   

M-au deranjat atât reacțiile la adresa lui Markovic, apoi au spus despre Aioani că nu e nicio pierdere că s-a accidentat. Totuși, el este selecționat printre cei mai buni 25-26 de fotbaliști ai țării. Eu dacă i-aș întâlni i-aș pune să vadă cum este să te pregătești o săptămână ca fotbalist profesionist și cum te odihnești de înnebunești apoi după antrenamente”, a comentat Giani Căpușă, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Situația fotbalului românesc nu este de natură să ne dea speranțele revenirii la performanțele de odinioară, mai spune Giani.

„Arbitrajul e slab, infrastructura e praf, jucăm în unele cazuri pe stadioane cu tribune din beton pentru că în ultimii 10-15 ani nu s-au mai băgat bani în sport. De asta au și dispărut atâtea echipe de-a lungul timpului. Înainte erau bani mai puțini și unii veneau la națională gandindu-se că vor prinde poate și un transfer afară.

Și acum fiecare dă cât poate, ca să ajungă la echipe mai importante din străinătate. Cumva se folosesc de echipa națională. Nivelul este foarte scăzut, dar înainte parcă eram și mai bine puși în teren. Ne lipsește ceva nouă, sigur că la fotbalul modern fiecare antrenor vine cu filosofia lui”, a mai indicat băcăuanul. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | CUM SE CONSTRUIEȘTE NOUA GENERAȚIE DE FOTBALIȘTI AI ROMÂNIEI: „NU MAI MERGE SĂ ARUNCI CU GHEATA DUPĂ EI”

Giani Capusarealitateacomentatorinationala