SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | Strategia pe care patronii din fotbal trebuie imediat să o aplice: „Așa vor face performanță în Europa”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 25 noiembrie 2021, ora 17:48,
Gigi Becali și Mihai Rotaru
Gigi Becali și Mihai Rotaru

Fotbalul românesc a primit o adevărată lovitură în acest sezon al competițiilor continentale unde reprezentantele noastre s-au făcut efectiv de râs. 

Doar CFR-ul mai are de doi bani speranță pentru o continuare a parcursului european, în rest FCSB, Craiova și Sepsi au și uitat duelurile de coșmar din vară. Ștefan Iovan spune că astfel de rușini s-ar putea evita dacă finanțatorii cluburilor cu pretenții ar începe să pompeze bani în transferurile de jucători.

„Nivelul fotbalul românesc îl vedem cu toții. Campionatul e tot mai slab din păcate, e bine ce s-a făcut în ultimul timp, că au apărut aceste academii care au început să scoată jucători buni. Dar pe lângă băieții aceștia tineri, patronii trebuie să își regândească strategia. Iar atunci când vând un jucător pe o sumă importantă, jumătate din banii încasați să fie reinvestiți în transferuri. Să cumpere 3-4 jucători de câte un milion de euro.

Fotbaliști care să îi pună în valoare pe ai noștri pentru că așa ei pot să se maturizeze, să capete experiență și să crească în valoare. E clar că atunci exprimarea lor va fi alta, acum cu jucătorii modești care vin în fotbalul nostru este greu să ne putem gândi să facem performanță. De asta nu suntem reprezentați în Liga Campionilor sau Europa League. Chiar și așa sper să putem găsi 25-30 de jucători în care să avem încredere și să scoatem rezultate cu ei”, a propus Ștefan Iovan, în exclusivitate prin intermediul realitateasportiva.net. 

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | MARADONA NU A FOST UITAT! MESAJE EMOȚIONANTE LA UN AN DE LA DISPARIȚIA ZEULUI ARGENTINIAN

Ca să avem o imagine a vorbelor rosite de fostul căpitan al roș-albaștrilor ne-am uitat la mutările din perioada de mercato a verii făcute de echipele românești implicate în cupele europene. Banii cheltuiți de toate cele 4 reprezentante ale noastre abia depășesc suma de 1 milion de euro. Iată care au fost jucătorii și sumele de transfer plătite pentru ei în perioada respectivă

CFR Cluj 

Ulrich Meleke –>> 250.000 euro –>> FC Botoșani

 

FCSB

Andrei Dumiter –>>  350.000 euro –>> Sepsi

Valentin Gheorghe –>> 250.000 euro –>> Astra

Andrei Cordea –>> 50.000 euro –>> Academica Clinceni

 

Universitatea Craiova 

David Lazar –>> 200.000 euro–>> Astra

Lyes Houri 150.000 euro –>> Videoton

Mărieș –>> 5000 euro –>> Comuna Recea

 

Sepsi 

 CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | PROPUNEREA VENITĂ DUPĂ REFUZUL LUI HAGI DE A PRELUA NAȚIONALA: „NE TREBUIE UN ASTFEL DE SELECȚIONER!”

cupele europenerealitateatransferuristefan iovanreprezentante Liga 1