EXCLUSIV | Un fost antrenor al CFR-ului ştie unde mai are de lucrat Şumudică: „Până acum nu se întâmpla asta!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat miercuri, 21 iulie 2021, ora 18:43,
Sumudica, Sursa foto- Profimedia Images
Sumudica, Sursa foto- Profimedia Images

Tehnicianul în vârstă de 50 de ani pare că întâmpină dificultăți în a-și impune filozofia la CFR Cluj, o echipă total schimbată față de perioada lui Dan Petrescu sau Edi Iordănescu!

Campioana României din ultimele patru sezoane continuă să tremure serios în meciurile de până acum, iar impactul venirii lui Marius Șumudică în Gruia nu este cel așteptat de oamenii din fotbalul românesc. După ratarea câștigării Supercupei României și înfrângerea de pe terenul bosniacilor de la Borac Banja, fostul antrenor al Astrei a avut mari emoții și în Gibraltar, în partida tur din preliminariile Champions League.

Vasile Miriuță, fostul antrenor al CFR-ului, a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă despre jocul „feroviarilor” din noul sezon. Actualul tehnician al celor de la Minaur Baia Mare consideră că Șumudică trebuie să mai lucreze la linia defensivă, deoarece acolo echipa întâmpină cele mai mari probleme. Totodată, Miriuță a vorbit și despre returul cu Lincoln și consideră că nimeni nu ar trebui să conceapă altceva decât calificarea în următoarea fază a competiției.

„Am urmărit toate jocurile CFR-ului din noul sezon. Nu e uşor nici pentru Şumudică, au venit la echipă şi mai mulţi jucători noi, trebuie să fim realişti şi să spunem lucrurilor pe nume. Pe mine ce mă deranjează este linia de apărare. Nu e normal să iei cu FC U Craiova două goluri, să mai iei trei de la Borac Banja şi acum de la echipa aceasta din Gibraltar încă unul.

Citește și CONDUCEREA CFR-ULUI PUNE PRESIUNE PE ȘUMUDICĂ: „MAI ARE DE LUCRAT!”

Acolo trebuie să regleze antrenorul cât mai repede, pentru că per ansamblu echipa arată bine, marchează la fiecare partidă, are ocazii. Până acum însă nu se întâmpla aşa ceva la CFR, să iei goluri la fiecare meci. Este nevoie de timp, doar că Young Boys sau Slovan Bratislava bat la uşă. Pe de-o parte e şi normal să se întâmple acest lucru, pentru că nu se poate să baţi din palme şi să omogenizezi un grup care a suferit schimbări.

În ceea ce priveşte returul cu Lincoln, asta ar fi culmea, să avem emoţii cu o echipă din Gibraltar. Dacă avem dubii şi cu un asemenea adversar, atunci ar fi mai bine să ne lăsăm. Într-adevăr, CFR a avut o primă repriză slabă acolo, a bătut şi vântul, dar nu văd o problemă în privinţa calificării!”, a spus Vasile Miriuță, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă. 

Citește și CUM I-A TREZIT ȘUMUDICĂ PE JUCĂTORII SĂI LA PAUZĂ: „A TREBUIT SĂ SPARG DOUĂ STICLE”

probleme cfrdeclaratiivasile miriutacfrrealitateamarius șumudicăliga 1