Explicațiile lui Cristiano Ronaldo după înlocuirea cu Coreea de Sud: „I-am spus să tacă, nu are nicio autoritate”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 03 decembrie 2022, ora 12:20,
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a fost înlocuit în minutul 65 al meciului cu Coreea de Sud, fiind susprins de camerele tv cu o reacție „interzisă minorilor”.

Cristiano Ronaldo i-a spus unui jucător sud-coreean să tacă, deoarece nu are nicio autoritate

Naționala Portugaliei a fost învinsă cu 1-2 de Coreea de Sud în Grupa H a Campionatului Mondial, terminând pe locul 1. Cristiano Ronaldo a fost înlocuit în minutul 65, iar la final a fost surprins spunând: „Te grăbești cam repede să mă scoți, f…”.

Ulterior, starul lusitan a explicat că, de fapt, vorbele nu erau pentrui vreo persoană de pe banca tehnică a Portugaliei, în speță selecționerul Fernando Santos, ci erau adresate unui adversar.

Ceea ce s-a întâmplat a fost înainte de înlocuirea mea. Un jucător coreean îmi spunea să ies mai repede și i-am spus să tacă pentru că nu este o autoritate, ci doar arbitrul are voie să-mi spună să mă mișc mai repede.

Nu trebuie să fie controverse, este ceva ce s-a întâmplat în tensiunea jocului. Indiferent de ce s-a întâmplat, lucrurile rămân mereu pe teren.

Cel mai important este că trebuie să fim uniți. Suntem în faza următoare. Nu doar jucătorii, ci și portughezii trebuie să fie încrezători”, a explicat el jurnaliştilor, citat de record.pt.

Nu pot minimaliza meritele Coreei de Sud, a jucat foarte bine”, a admis Cristiano Ronaldo

Jucătorul de 37 de ani regretă că Portugalia a fost învinsă, deoarece spera ca naționala țării lui să încheie grupa cu 9p.

Nimănui nu-i place să piardă, chiar dacă știam dinaintea meciului că suntem calificați. Știam că ar trebui să se întâmple o mică minune ca noi să nu încheiem grupa pe primul loc.

Nu vreau să mă justific cu asta. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, dar nu ne-am descurcat. Nu pot minimaliza meritele Coreei de Sud, a jucat foarte bine.

Trebuie să învățăm din aceste lecții de la noi înșine când nu jucăm bine. Sper că putem învăța din această înfrângere pentru ca în meciul următor, care este eliminator, să câștigăm și să ne calificăm în sferturi”, a subliniat Cristiano Ronaldo.

campionatul mondial 2022portugaliacoreea de sudcristiano ronaldo