Faza la care Pigliacelli nu l-a impresionat pe Ilie Dumitrescu: „A rămas dator”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat duminică, 11 iulie 2021, ora 08:30,
Mirko Pigliacelli
Mirko Pigliacelli

CSU Craiova a câștigat Supercupa României, după ce a învins pe CFR Cluj, scor 4-2, după loviturile de departajare și 0-0 în timpul celor 90 de minute de joc.

În meciul disputat pe Arena Națională, pentru olteni, primii care au executat, au marcat de la punctul cu var Gustavo, Găman, Cicâldău, Markovic, în timp ce pentru ardeleni au punctat Rodriguez, Costache, iar Păun și Omrani au ratat.

Portarul Mirko Pigliacelli a fost eroul celor din Bănie, după ce a apărat cele două execuții ale jucătorilor clujeni. Astfel, portarul de 28 de ani a le-a adus oltenilor prima Supercupă a României din istorie și a fost declarat ”omul meciului”.
Mirko Pigliacelli, sursa foto: Universitatea Craiova/Facebook
Însă pe cât lăudat a fost acesta pentru prestația din timpul meciului, pe atât de criticat a fost pentru declarația dată la finalul întâlnirii de pe Arena Națională. Ilie Dumitrescu nu este de acord cu Pigliacelli, care a spus că el nu se pregătește pentru loviturile de departajare. Fostul internațional este de altă părere.

”Ție ți se pare că a zis vreun lucru senzațional? El a fost senzațional la penalty-uri, la declarații a rămas dator. Cum să nu antrenezi penalty-urile ca portar? Eu am văzut antrenamentele lui Voinescu, era antrenor cu portarii, mult lucra cu Duckadam la 11 metri.

Credeți că Sommer nu se antrenează pentru așa ceva? Eu sunt convins că e o persoană care analizează adversarul când există posibilitatea să ajungi la penalty-uri și îți dă o listă cu locul unde bate. El a fost magic în seara asta, dar trebuie să te antrenezi”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

CITEȘTE ȘI –>> PIGLIACELLI, AROGANȚĂ JUSTIFICATĂ: „PREA SIMPLU LA PENALTY. DEJA ȘTIAM CĂ AM CÂȘTIGAT”

Mirko Pigliacellipenaltyilie dumitrescucraiovarealitateasupercupa romaniei