Gareth Southgate nu concepe ratarea calificării în sferturi: „Ştim că suntem favoriţi, avem mai multă experienţă”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022, ora 10:33,
Gareth Southgate
Gareth Southgate

Naționala de fotbal a Angliei va juca în optimile CM din Qatar cu Senegal, iar selecționerul Gareth Southgate ia în calcul doar victoria.

Ştim că suntem favoriţi, avem mai multă experienţă”, a spus Gareth Southgate

Anglia a învins Țara Galilor cu 3-0 în ultimul ei meci din Grupa B, terminând pe primul locul cu 7p. Ca urmare, va juca în optimi cu ocupanta locului secund din Grupa A, Senefal.

Selecționerul Gareth Southgatea afirmat că echipa sa trebuie să îşi „asume” statutul de favorită în faţa Senegalului.

Am văzut jucând Senegalul împotriva Iranului, într-un meci amical la Viena. I-am observat bine şi, începând de acum, vom analiza meciurile lor. Cunoaştem anumiţi jucători care evoluează în mari campionate şi în Anglia.

Ştim că suntem favoriţi, trebuie să ne asumăm asta, dar vom înfrunta o echipă foarte periculoasă”, a declarat Southgate după victoria cu Ţara Galilor.

În Rusia (n.r. – la CM din 2018), ne-am gândit dacă putem trece de o fază, dar acum aşteptările sunt mult mai mai. Avem mai multă experienţă”, a completat el.

Gareth Southgate a lăudat evoluția lui Marcus Rashford

Selecţionerul a lăudat prestaţia atacantului Marcus Rashford, autorul unei duble cu galezii, şi s-a referit şi la penalty-ul ratat de acesta în finala Campionatului European de anul trecut, pierdută în faţa Italiei.

A fost o provocare pentru el. În vară am fost să-l văd şi am discutat cu el şi s-a gândit mult la ceea ce avea de făcut. Nu a fost mulţumit de performanţele sale în tricoul lui United, dar l-am văzut foarte motivat la antrenamente.

Acum putea să reuşească un hat-trick, este capabil să strălucească, aşa cum a făcut-o în seara asta”, a precizat selecţionerul.

Anglia a învins Ţara Galilor prin golurile marcate de Marcus Rashford (50, 68) şi Philip Foden (52). Un alt meci din optimi este Olanda – Statele Unite ale Americii.

gareth southgatecampionatul mondial 2022angliamarcus rashford