Germania rămâne fără Pavlovic. În locul lui a fost convocat Emre Can

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 12 iunie 2024, ora 18:32,
Emre Can
Emre Can

Mijlocaşul german Aleksandar Pavlovic ratează Euro 2024 din motive medicale, iar selecţionerul Julian Nagelsmann l-a convocat pe Emre Can.

Can a avut un sezon încărcat cu Borussia Dortmund

Germania va începe turneul de pe teren propriu, vineri, împotriva Scoţiei, în Grupa A, din care mai fac parte Ungaria şi Elveţia.

Pavlovic, în vârstă de 20 de ani, legitimat la Bayern Munchen, s-a bucurat de o ascensiune meteorică în acest sezon, care i-a adus convocarea la naţională, dar s-a luptat cu o infecţie care l-a împiedicat să participe la ultimul meci de pregătire împotriva Greciei, săptămâna trecută.

„Am vrut un alt şase în echipă şi am decis să îl nominalizăm pe Emre Can”, a precizat Nagelsmann într-un comunicat

„A fost imediat entuziasmat şi a spus că este pregătit să se alăture echipei. Am vrut în echipă un jucător care a jucat multe meciuri şi care ştie cum să facă faţă presiunii. El se potriveşte profilului şi acum îl putem folosi”, a completat el.

Can a avut un sezon încărcat cu Borussia Dortmund, care a ajuns în finala Ligii Campionilor, unde a pierdut în faţa echipei Real Madrid.

Absenţa lui Pavlovic ar putea să nu fie o lovitură masivă pentru echipă, jucătorul având doar o singură selecţie, dar schimbarea de ultim moment nu este ideală pentru planurile lui Nagelsmann.