Gigi Becali, contrazis de medici: ,,Chiar şi un nevaccinat asimptomatic n-ar risca nimic”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 15 octombrie 2021, ora 11:22,
GIGI BECALI
GIGI BECALI

FCSB nu are parte de cea mai bună perioadă, asta după ce numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut semnificativ în ultimele zile în cadrul lotului.

FCSB se află în goana după liderul CFR Cluj, însă vicecampioana României va fi nevoită să se descurce fără antrenorul Edi Iordănescu, dar și fără mai mulți jucători importanți în următoarele dispute. Astfel, la duelul de sâmbătă, contra celor de la CS Mioveni, bucureștenii nu pot conta pe mai mulţi fotbaliști, din cauza accidentărilor, dar și simptomelor de coronavirus. Acum, FCSB nu se poate baza la meciul cu CS Mioveni nici pe ajutorul lui Mihai Pintilii, care a fost depistat şi el pozitiv la testul COVID-19, scrie Fanatik. Acesta s-a ocupat de echipă în ultimele zile, în lipsa lui Edi Iordănescu.

Din cauza situaţiei pandemice, Gigi Becali s-a declarat nemulţumit de protocolul de desfăşurare a competiţiilor sportive în această perioadă. Fotbaliştii vaccinaşi pot să nu se mai testeze, deşi poate ar fi purtători asimptomatici ai virusului.
Adrian Marinescu, director medical la ,,Matei Balş”, în Bucureşti, îi transmite patronului de la FCSB că un fotbalist vaccinat care joacă în timp ce este infectat cu COVID-19 nu este expus niciunui risc, deoarece este asimptomatic, iar cantitatea de virus din corp este una foarte mică.

,,Un vaccinat nu e obligat să se testeze, dar e adevărat că orice organizator poate lua măsuri suplimentare de prevenție dacă dorește. Dar, repet, legea nu te obligă să testezi vaccinații.

Citeşte şi ANAMARIA PRODAN, IRONII LA ADRESA CORINEI CACIUC: ,,SEAMĂNĂ CU MINE LA SEX ŞI DE LA GLEZNĂ ÎN JOS”

E foarte puțin probabil să pățească ceva (n.r. un fotbalist infectat care joacă). Nu riscă nimic și o să vă și explic de ce. Dacă e introdus pe teren înseamnă că e total asimptomatic, deci practic are o cantitate de virus care nu-i produce mare lucru. De fapt, chiar și un nevaccinat care e asimptomatic n-ar risca nimic jucând fotbal sau, mă rog, făcând o altă activitate care presupune un efort considerabil. A, că un vaccinat asimptomatic, care e pozitiv, poate să transmită virusul, asta da, e o discuție care merită făcută.

Și aici e de discutat fiindcă dacă tu apelezi la testare rapidă, atunci o persoană care e asimptomatică cel mai probabil nu va ieși pozitivă.’‘, a declarat medicul Adrian Marinescu, pentru GSP.

CITEȘTE ȘI SITUAȚIE GREA PENTRU EDI IORDĂNESCU, DUPĂ FOCARUL DE COVID-19! CE JUCĂTORI MAI ARE FCSB LA DISPOZIȚIE

matei balsliga 1Covid-19gigi becaliadrian marinescurealitatea