Handbalistele au șanse reale la calificarea în semifinalele CE: „Presiunea e mai mare pe Muntenegru”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 14 noiembrie 2022, ora 19:41,
Naționala feminină de handbal a României se califică în semifinalele Campionatului European dacă învinge Muntenegru și Germania
Naționala feminină de handbal a României se califică în semifinalele Campionatului European dacă învinge Muntenegru și Germania

Naționala feminină de handbal a României joacă marți, de la ora 19:00, al doilea meci din Grupa principală 2 de la CE, împotriva Muntenegrului.

Cu victorii în fața Munegrului și Germaniei, România va juca în semifinalele CE

Dacă după terminarea meciurilor din prima fază a grupelor naționala antrenată de Florentin Pera avea șanse infime de a se califica în semifinale, victoria cu Spania din ultima secundă și celelalte rezultate au schimbat total lucrurile.

Concret, dacă înving Muntenegru și Germania (meciul va avea loc miercuri, de la 16:30), tricolorele se pot califica în penultimul act de pe locul 2, indiferent de scorurile din celelalte partide.

Explicația este simplă: România va aduna 6p și nu ar avea cum să fie depășită de Germania și Muntenegru, deoarece primul criteriu de departajare la egalitate de puncte este rezultatul din meciul direct.

Spania și Olanda sunt scoase din calculele calificării, deoarece au câte 3p și un singur meci de jucat.

Selecționerul Florentin Pera s-a reverit la victoria cu Spania, venită în ultima secundă, după aruncarea Biancăi Bazaliu de la 14-15 metri, mingea atingând o viteză de 115 km/oră, cea mai mare de la acest turneu.

Am trăit la intensitate maximă meciul cu Spania, mai ales finalul care a fost de infarct. Mă bucur că fetele nu au cedat și au luptat până în ultima secundă, dovada fiind și golul foarte important marcat de Bazaliu.

Mă bucur că am debutat cu o victorie importantă obținută în fața unei echipe puternice. Sperăm că această victorie să ne dea încredere înaintea meciului cu Muntenegru”, a spus el.

Selecționerul României, Florentin Pera, se bazează pe suporteri la meciul cu Munetenegru

Florentin Pera știe că presiunea va fi mai mare pe naționala din Muntenegru, deoarece joacă pe teren propriu.

Aceste zile de pauză ne-au dat posibilitatea să recuperăm jucătoarele având în vedere că ne-am confruntat cu o serie de probleme de lot, dar este adevărat că am lipsit din competiție câteva zile, iar acest lucru poate fi un dezavantaj pentru noi.

Eram într-o formă bună, legând două victorii, poate ne-ar fi ajutat mai mult să jucăm la două zile. Vom vedea dacă această pauză a fost de bun augur sau a fost în defavoarea noastră.

Am încredere în potențialul echipei și vom aborda acest joc la victorie, așa cum am făcut-o și în meciul cu Spania. Presiunea e mai mare pe Muntenegru. Ele au venit cu maxim de puncte din grupă, au beneficiat de terenul propriu.

Acum jucăm în Macedonia, dar și la meciul cu Franța au avut foarte mulți suporteri, au jucat ca acasă. Și noi avem o presiune suplimentară, având în vedere că e o șansă mare pentru noi. Voi încerca să imprim fetelor mentalitatea de învingătoare, să creadă în ele, să joace cu aceeași dorință și cu gândul de a obține un rezultat pozitiv.

Dacă vom juca mai exact, vom face mai puține greșeli. Au un joc agresiv în special în faza de apărare. Avem șansa de a obține un rezultat bun. Rezultatele înregistrate ieri ne sunt favorabile, dar trebuie să fim concentrați pe jocul nostru. Pentru Muntenegru, era important să câștige meciul cu Franța, dar șansele lor au rămas intacte, chiar dacă au pierdut.

Muntenegru este o echipă puternică, are tot lotul la dispoziție, este un grup de jucătoare care joacă de mult timp împreună. Au o apărare agresivă.

Va trebui să găsim cele mai bune soluții în atac, să nu le dăm posibilitatea să își facă jocul foarte agresiv și să găsim culoarele de pătrundere. Va trebui să alergăm mai mult. În apărare, va trebui să fim compacți”, a transmis Florentin Pera pentru Digi Sport.

Campionatul European 2022