Ianis Hagi, contrazis după declaraţiile date la finalul meciului cu Islanda: ,,E irelevant”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021, ora 20:58,
Ianis Hagi/Sursa foto: Profimedia Images
Ianis Hagi/Sursa foto: Profimedia Images

Ianis Hagi, component al echipei naţionale, a declarat după ce România şi-a redus şansele de calificare la barajul pentru Mondial, că prima reprezentativă va arăta mai bine în viitor, iar asta o demonstrează rezultatele de la U21 din 2019.

,,Avem o seară mai neagră, dar eu am 23 de ani, ceilalți din vestiar au 20, 21, Enes Sali are 15. Avem o generație talentată, am demonstrat-o cu vârf și îndesat, nu trebuie să uitați că am prins semifinale de Campionat European acum doi ani.”, a declarat Ianis Hagi, la finalul jocului cu Islanda.

Citeşte şi Citeşte şi MIREL RĂDOI, APĂRAT DUPĂ REMIZA CU ISLANDA: ,,NU ESTE EL VINOVAT! UNII JUCĂTORI VIN LA NAŢIONALĂ DOAR PENTRU VACANŢĂ”

Răzvan Raţ, fost căpitan al naţionalei, îl contrazice pe Ianis Hagi. Acesta spune că rezultatele de la tineret sunt irelevante, iar tot ceea ce contează este echipa mare.

,,Cu tot respectul, e irelevant! Trebuie să mai spun o dată că singura menire a naționalelor U18, U19, U20, U21 e să dea jucători la prima reprezentativă. Rezultatele acestor naționale sunt irelevante. Germania U21, campioană la Campionatul European de Tineret, a dat un singur jucător la echipa națională mare a nemților. Asta este statistica! Singurul lucru care contează este echipa mare.

Toate lucrurile pleacă de la faptul că avem puțini jucători care evoluează la echipe importante. Nu sunt fotbaliști care să joace constant la echipele de club. Apoi e vorba chiar și despre educația civică, despre lucrurile care se întâmplă în afara terenului.”, a declarat Răzvan Raţ, pentru Digisport.

Răzvan Raț. Foto: Profimedia

Citeşte şi ANGHEL IORDĂNESCU SARE ÎN APĂRAREA LUI MIREL RĂDOI: ,,ĂIA AU FĂCUT TOTUL SĂ ÎMPIEDICE VICTORIA! E VORBA ŞI DE EDUCAŢIE”

islandarealitateaianis hagirazvan ratechipa nationala