Iga Swiatek s-a retras de la turneul de la Miami! Poloneza era deținătoarea trofeului

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 22 martie 2023, ora 18:03,
Iga Swiatek
Iga Swiatek

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, liderul mondial, a anunțat că nu va participa la turneul de la Miami, unde era deținătoarea trofeului.

Iga Swiatek va absenta la Miami, din cauza unor dureri la coastă

Turneul de la Miami, din catergoria WTA 1000, începe, pe tabloul feminin de simplu, fără principala favorită, poloneza Iga Swiatek. Aceasta și-a anunțat retragerea, din cauza unor probleme medicale.

O accidentare la coastă o pune în imposibilitatea de a-și apăra trofeul câștigat anul trecut, când nu a pierdut niciun set în cele 6 meciuri. mai mult poloneza nu va juca nici în meciul din cadrul Billie Jean King Cup, de săptămâna viitoare.

Știți că în timpul turneului de la Doha, dar și ulterior, m-am luptat cu o infecție puternică. Mi s-a permis să joc, dar un exces de tuse a dus la o accidentare la coaste.

Încerc să mă descurc și voi continua să joc dacă eram în siguranță. Am analizat datele din ultimele zile, iar medicul mi-a dat diagnosticul.

Din păcate, încă simt mult disconfort și durere și nu pot concura. Din păcate, nu pot juca la Miami și Billie Jean King Cup.

Vă voi ține la curent cu locul unde voi juca în continuare, pentru că depinde de procesul meu de recuperare și de recomandarea echipei mele medicale. Am cea mai bună echipă în spatele meu, avem nevoie doar de ceva timp pentru a face față accidentării.

Este deranjant să nu pot juca la Miami și BJKC, dar sănătatea este cea mai importantă. Sunt recunoscătoare că aceasta este prima problemă de sănătate după mult timp din mult, în care am concurat în formă maximă, dar acesta este sportul, se întâmplă uneori, fără controlul nostru.

E timpul să accept acest lucru și sper să mă însăbătoșesc cât mai repede posibil”, a transmis Swiatek pe contul de twitter.

Pe 14 și 15 aprilie, Polonia va întâlni Kazahstan, la Astana, în calificîrile pentru turneul final al Billie Jean King Cup.

La turneulk de la Miami, polon eza a fost înlocuită de austriaca Julia Grabher, care pierduse în ultimul tur al calificărilor.

miamiIga Swiatek