Joan Laporta cere rejucarea ”El Clasico”: ”Vrem să fim siguri de ceea ce s-a întâmplat”

Articol de Mihai Popescu - Publicat luni, 22 aprilie 2024, ora 16:11,
Joan Laporta
Joan Laporta

Real Madrid a disputat un derby incendiar, duminică, cu Barcelona, scor 3-2, în etapa a 32-a din La Liga.

În minutul 28, la scorul de 1-1, a avut loc o fază controversată. Lamine Yamal a reluat cu călcâiul o centrare venită din corner, iar mingea a fost respinsă de Andriy Lunin din apropierea liniei porții. Barcelona susține balonul a depășit linia cu toată circumferința, însă în Spania nu există ”Tehnologia de Linia Porții”.

Astfel, președintele Barcelonei, Joan Laporta, a anunțat că va cere spaniolilor toate imaginile și înregistrările de la golul anulat al lui Yamal.

„Ieri au fost mai multe faze discutabile, dar mai presus de toate a fost una care ar fi putut schimba rezultatul meciului. După cum știți, mă refer la golul-fantomă al lui Lamine Yamal. Noi, cei de la Barcelona, vrem să fim siguri de ceea ce s-a întâmplat.

Astfel, vă informez că Barcelona va cere Comisiei Tehnice a Arbitrilor și Federației Spaniole de Fotbal să ne pună la dispoziție toate imaginile și înregistrările audio apărute la momentul reușitei. Dacă, după ce vom analiza situația, vom realiza că a existat o eroare, ceea ce deja credem, vom lua toate măsurile necesare.

Ne gândim chiar și la o acțiune legală. Dacă se va confirma că a fost un gol valabil, vom merge mai departe și vom cere rejucarea meciului, așa cum s-a întâmplat într-un meci european din cauza unei erori VAR”, a transmis Joan Laporta, în cadrul unui comunicat de presă, citat de Marca.

real madridjoan laportafc barcelona