Laszlo Balint, discurs-manifest după meciul cu FCSB: „Așa ceva nu se poate! Cum plătește arbitrul pentru seara asta?”

Articol de Alexandru Dan - Publicat luni, 06 decembrie 2021, ora 00:53,

Antrenorul celor de la UTA Arad a oferit prima reacție după eșecul cu FCSB, scor 1-2, în runda cu numărul 18 din Liga 1!

Laszlo Balint a tras primele concluzii după partida din această seară și a ținut să își exprime nemulțumirea față de maniera de arbitraj. Tehnicianul arădenilor l-a pus la zid pe centralul Marian Barbu, care a dictat două lovituri de pedeapsă controversate pentru FCSB, grație cărora elevii lui Toni Petrea au izbutit să cucerească toate cele trei puncte.

„Aș vrea să îi felicit pe băieții mei. A văzut o țară întreagă. Astăzi, UTA este câștigătoarea morală a acestui joc. Părerea domnului Barbu a fost cu totul alta. Toată maniera arbitrului a fost așa cum a văzut-o toată lumea. Noi, antrenorii, când greșim, plătim. Dar domnul Barbu cum plătește după seara asta?

Cum vine și se uită el în ochii noștri, în ochii jucătorilor? Noi am făcut unul dintre cele mai bune meciuri. Așa ceva nu se poate. Galben pentru simulare la primul penalty și mingea 20 de centimetri afară la al doilea. Domnilor, așa ceva eu nu am mai văzut decât atunci când eram în Liga a 3-a ca jucător. Suntem în anul 2021 și toată lumea întrebă de ce fotbalul românesc se duce în jos.

Aș vrea să se uite responsabilii care conduc fotbalul românesc. De ce mă întreabă jucătorii străini, așa e în România? N-am cum să fiu calm. Este vorba de viitorul nostru și de slujba noastră. Poate nu suntem doriți acolo în prima parte a campionatului. Chiar nu mai știu ce să spun. Știți care e cea mai mare problemă? Arbitrii nici măcar nu ne bagă în seamă. Este foarte greu să credem că suntem într-un fotbal civilizat. La asta ar trebui să răspundă driguitorii fotbalului românesc”, a fost discursul lui Balint, după jocul cu FCSB.

Citește și VIDEO | FCSB, VICTORIE CU DOUĂ PENALTY-URI CONTRA UTA-EI. ARĂDENII AU CONTESTAT AMBELE LOVITURI DE PEDEAPSĂ