Marius Şumudică, de partea lui Mirel Rădoi: ,,Asta înseamnă caracterul unui antrenor”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021, ora 22:18,
Marius Şumudică/Sursa foto: Profimedia Images
Marius Şumudică/Sursa foto: Profimedia Images

România are şanse mici de a mai prinde un loc la barajul de calificare pentru Campionatul Mondial ce va avea loc în anul 2022, în Qatar, iar mai mulţi oameni din fotbalul românesc l-au criticat pe selecţionerul Mirel Rădoi.

Marius Şumudică, antrenorul turcilor de la Malatyaspor, sare însă în apărarea lui Mirel Rădoi. Aceasta îl apreciază pe selecţioner pentur faptul că şi-a asumat ratarea calificării la baraj şi a dat dovadă de caracter.

Citeşte şi DEZVĂLUIRI FABULOASE DIN INTERIORUL ECHIPEI NAŢIONALE: ,,GRAȘII STĂTEAU SEPARAȚI ȘI SE UITAU LA CEILALȚI CUM MĂNÂNCĂ”

,,Eram calificați la baraj unde nu mai conta ce echipă întâlneam, dar era important să fim la baraj, fie că era Suedia sau altă forță din Europa. Păcat! S-a ratat o șansă foarte mare. Așteptăm de foarte mult timp și din păcate a mai trecut o campanie cu rezultat negativ.

Se întâmplă! Asta înseamnă caracterul unui om (n.r. despre faptul că Mirel Rădoi și-a asumat calificarea și nu a dat vina pe jucători), asta înseamnă caracterul unui antrenor. Și-a asumat această înfrângere. Mai departe, ei știu ce se întâmplă în relația dintre Federație și antrenor. Eu l-am susținut. L-am avut ca adversar, știu ceea ce poate ca antrenor și sunt ferm convins că va ajunge un antrenor de succes. Probabil că încă nu are experiența necesară unui selecționer. Nu e ușor. Este mare diferență între a fi antrenor și să antrenezi zi de zi, să te duci la antrenament, și să antrenezi o echipă doar trei sau patru zile, după care să ai un joc și să încerci să unești jucătorii care vin fiecare cu o filosofie diferită de la clubul la care activează.”, a declarat Marius Şumudică, la plecarea din România.

Citeşte şi IANIS HAGI, CONTRAZIS DUPĂ DECLARAŢIILE DATE LA FINALUL MECIULUI CU ISLANDA: ,,E IRELEVANT”

echipa nationalamarius șumudicămirel rădoirealitatea