Meci nebun la dublu la AO 2023! Beatriz Haddad Maia și Shuai Zhang, eliminate după ce au ratat 9 mingi de meci

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 22 ianuarie 2023, ora 15:49,
Beatriz Haddad Maia și Shuai Zhang
Beatriz Haddad Maia și Shuai Zhang

Tabloul feminin de dublu de la Australian Open a ajuns la meciurile din faza optimilor de finală.

Beatriz Haddad Maia și Shuai Zhang au ratat două mingi, au salvat două, dar au ratat calificarea în optimi

Ultima pereche calificată este cea alcătuită din cehoaicele Miriam Kolodziejova și Marketa Vondrousova. Cele două le-au învins pe brazilianca Beatriz Haddad Maia și chinezoaica Shuai Zhang cu 3-6, 7-6 (9), 7-6 (12).

În setul secund, Haddad Maia și Zhang au realizat break la 1-1, și-au pierdut serviciul în setul următor, iar până la urmăr s-a ajuns în tie-break.

Cele două au pus 5-2 pe tabelă în dreptul lor, au fost egalate, dar și-au procurat prima minbge de meci la 6-5, pe serviciul adversarei. Au pierdut-o, iar la 7-6 au avut ocazia să pună capăt partidei pe propriul serviciu.

Nu s-a întâmplat așa, deoarece au cedat două puncte la rând. S-a făcut 9-8 pentru perechea braziliano-chineză, care urma la serviciu, dar cehoaicele și-au adjudecat trei puncte la rând, ducând meciul în set decisiv.

Aici lucrurile păreau și mai simple. Haddad Maia și Zhang s-au distanțat la 5-0 și au condus cu 40-0 pe serviciul adversarelor. Practic, au avut alte trei mingi de meci, dar le-au ratat și pe acestea, plus o alta când au avut avantaj. Șapte, în total.

Tie-break-ul setului decisiv a fost unul interzis cardiacilor. De la 9-8 pentru braziliancă și chinezoaică fiecare echipă și-a câștigat cele două puncte pe peopriul serviciu. Asta până la 12-12, când Kolodziejova și Vondrousova au realizat un mini-break, după care au pus capăt confruntării, la a treia lor minge de meci.

Beatriz Haddad Maiashuai zhangAustralian Open 2023