Mircea Lucescu nu a fost uitat de fostul patron: „A meritat să câștige titlul. Îi urez să piardă următorul campionat”

Articol de Valentin Walter - Publicat luni, 10 mai 2021, ora 20:10,
lucescu-profimedia-0033090326

Mircea Lucescu a reuşit să performeze din nou în Ucraina, acolo unde a reuşit să câştige un nou titlu, dar de data aceasta cu Dinamo Kiev.

Rinat Ahmetov, patronul celor de la Sahtior Donetk, a vorbit despre fostul său antrenor, Mircea Lucescu. Omul de afaceri, Rinat Ahmetov a ținut să îl felicite pe „Il Luce” pentru câștigarea campionatului în Ucraina și a explicat de ce a ales să renunțe la antrenorul român.

„A fost alegere lui Mircea, e dreptul lui, e un antrenor profesionist. Contractul lui s-a încheiat cu noi. Dacă i-am oferit unul nou? Nu i-am oferit. Era pregătit să rămână? Noi am ales un drum diferit în 2016. Să spui că am făcut alegerea greșită nu mi se pare corect.

Noi am luat o decizie, l-am adus pe Paulo Fonseca, cu care am câștigat trei titluri la rând, la diferență foarte mare. Deci am făcut alegerea corectă. L-am adus pe Castro, cu care am câștigat pentru a patra oară și am ajuns în semifinalele Europa League, unde am arătat un fotbal foarte frumos.

Mircea a meritat să câștige titlul. Să dea Dumnezeu să continue pentru mulți ani, să aibă parte de lucruri bune, iar noi să avem performanțe și mai bune. Lucescu nu a avut un contract pe viață cu noi. Lucescu este o persoană liberă, e dreptul, alegerea și responsabilitatea lui.

Frații Surkis (n.r. – șefii lui Dinamo Kiev) au dreptul să oferteze pe cine vor și iată că au reușit să treacă peste pasa proastă și să câștige titlul. Bravo lor! Nu, nu am mai vorbit cu Mircea de ceva timp. Ce să-i urez lui Igor Surkis? Îi urez să piardă următorul campionat și noi să-l câștigăm. Așa mi-ar ura și el. Glumesc, desigur”, a declarat Ahkmetov pentru sport.ua

Trofeele cucerite de Mircea Lucescu de-a lunugul carierie în străinătate.

  • Cupa UEFA (cu Șahtior)
  • Supercupa Europei (cu Galatasaray)
  • 9 titluri în Ucraina (8 cu Șahtior și unul cu Dinamo Kiev)
  • 6 Cupe ale Ucrainei (toate cu Șahtior)
  • 8 Supercupe ale Ucrainei (7 cu Șahtior și una cu Dinamo Kiev)
  • 2 titluri în Turcia (cu Galatasaray și Beșiktaș)
  • Supercupa Rusiei (cu Zenit)
Mircea Lucescu

Citește și Mircea Lucescu rămâne şi-n sezonul următor la Dinamo Kiev! Anunţul făcut în Ucraina

mircea lucescufotbal externsahtior donetkrealitateaucrainarinat ahmetovdinamo kiev
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”