Drama unei campioane olimpice din România ajunsă la Sanatoriul de Nevroze: „Am ajuns aproape în comă la spital”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat vineri, 03 septembrie 2021, ora 10:30,

O fostă mare gimnastă a României se află într-un moment greu al vieții sale. Daniela Sofronie a dezvăluit că se confruntă de mulți ani cu depresia.

Sofronie a fost campioană olimpică pe echipe la Atena, în 2004, dar a fost laureată și cu argint la proba indiviuală la sol, în cadrul aceleiași ediții din capitala elenă.

După ce a fost antrenată de Octavian Bellu și Mariana Bitang, dar și colegă cu Cătălina Ponor, Sofronie s-a retras timpuriu, la doar 17 ani, și și-a continuat studiile, devenind antrenoare în Constanța, orașul natal.

Daniela Sofronie, Atena, 2004

Acum, ajunsă la 33 de ani, Daniela Sofronie și-a găsit curajul necesar și a povestit prin ce a trecut din cauza depresiei și ce probleme de sănătate a înfruntat.

CITEȘTE ȘI –>> CLIPE DIFICILE PENTRU UN FOST CÂȘTIGĂTOR AL BALONULUI DE AUR: „AM FOST DIAGNOSTICAT CU „DEMENȚĂ MIXTĂ”

”Da, sufăr de depresie de ani buni. Este o boală greu de suportat dacă nu este tratată.

La vârsta de 8 ani au început insomniile care au continuat până în ziua de astăzi. Până acum câțiva ani am reușit să țin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive, a trebuit să apelez la ajutorul specilialiștilor. Simptome? Anxietate, izolare, dureri de picioare, nedorința de socializare, aproape o neputință de a merge, de a face pași etc.

Acum doi ani am ajuns aproape în comă la spital și am reușit să îmi revin numai datorită ajutorului celor din jur, a doamnei dr. Cotan Raluca și specialiștilor de la Centrul de Nevroze Predeal.

Daniela Sofronie (stânga), alături de Cătălina Ponor

Mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut curaj abia acum să scriu despre toate aceste lucruri în speranța că ajută pe cineva care simte la fel și care nu are curajul să ceară ajutor. Fie că de teama de a nu fi judecat, fie din alte motive, mulți oameni nu vorbesc despre asta cu cei din jur. Nu cer ajutor. Este o luptă care se dă cu noi, în noi, dar e bine să avem alături oameni competenți care ne fac lupta mai ușoară. Este, totodată, un semn către cei dragi care suferă alături de noi”, a scris, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI –>> NEWS ALERT | COSTEL ORAC A FĂCUT INFARCT! CARE ESTE STAREA FOSTULUI FOTBALIST AL LUI DINAMO

depresiecomajocurile olimpice atenarealitateaDaniela Sofroniegimnasticamedalii olimpice