Momente grele pentru tatăl lui Marian Cozma: „Mă duc la locul unde l-au omorât pe fiul meu”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 27 septembrie 2022, ora 13:02,
Petre Cozma va aprinde pentru prima dată o lumânare la locul unde fiul lui, Marian, a fost ucis în noaptea de 7 spre 8 februarie 2009
Petre Cozma va aprinde pentru prima dată o lumânare la locul unde fiul lui, Marian, a fost ucis în noaptea de 7 spre 8 februarie 2009

Petre Cozma, tatăl lui Marian Cozma, se va duce pentru prima dată la locul unde regretatul handbalist a fost ucis în februarie 2009.

Am fost la cimitir la Marian și i-am zis că mă voi duce la meci”, a spus Petre Cozma

Echipa masculină de handbal Dinamo joacă, miercuri, de la ora 19:45 a României, al treilea meci din Grupa A a Ligii Campionilor. Elevii lui Xavi Pascual întâlnesc, în deplasare, formația maghiară Veszprem.

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota Lokal din orașul maghiar în care juca, Veszprem, împreună cu alți colegi. A fost înjughiat mortal de o persoană care a fost prinsă ulterior și care și-a executat deja pedeapsa.

Tatăl lui, Petre Cozma, se va duce, mâine, pentru prima dată după deces, în orașul în care a jucat fiul lui. „Mâine dimineață la ora 7 plec în Ungaria. Voi merge cu președintele clubului. Am un deosebit respect pentru domnul Popa.

Și cei de la Veszprem au tot tras și ei de mine să mă duc. Rândul trecut nu am dorit să mă duc. Dar acum am decis să nu mai refuz. Imi e greu să merg în cârje, știți problemele mele de sănătate, dar îmi e tare greu să și mă duc la locul unde l-au omorât pe Marian.

Pe 8 septembrie copilul meu ar fi împlinit 40 de ani. Însă, am fost la cimitir la Marian și i-am zis că mă voi duce la meci, dar și la locul unde acei lași mi-au înjunghiat copilul. Mă duc în locul ăla să pun o lumânare.

Nenorociții ăia au dat cu cuțitul. Să dai cu cuțitul înseamnă că ești un laș. Joi dimineață mă voi întoarce în România, iar eu am incredere că Dinamo o să facă un alt meci mare”, a declarat Petre Cozma pentru prosport.ro.

veszpremcs dinamopetre cozmamarian cozma