SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Mutu, despre echipa națională: „Trebuie să nu ne mai comparăm”. Ce a spus de refuzul lui Gică Hagi

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021, ora 00:26,
Adi Mutu
Adi Mutu

Romîânia a ratat orice șansă de a fi prezentă la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar, astfel că va bifa a șasea astfel de contraperformanță la rând.

Ultima ediție a Cupei Mondiale la care s-a calificat prima reprezentativă a fost cea din Franța 1998. Contractul lui Mirel Rădoi s-a încheiat la finalul acestor preliminarii, iar conducătorii de la FRF sunt în căutarea noului selecționer.

Adi Mutu, unul dintre numele vehiculate de oamenii din fotbalul românesc pentru postul respectiv, a vorbit despre situația echipei naționale și și-a spus părerea și despre oferta pe care a primit-o Gică Hagi din partea Federației, dar pe care acesta a declinat-o.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | CĂPITANUL LEGENDAR AL STELEI, SURPRINS DE SEMIEȘECUL ÎN URMA CĂRUIA AM RATAT BARAJUL: „NU A GREȘIT RĂDOI”

”Noi trebuie să ne dăm seama de valoarea echipei naționale și să nu mai avem atât de multe pretenții. Să nu ne mai comparăm cu echipe de top. Trebuie să schimbăm registrul și să ne gândim unde suntem. Meciurile de top trebuie lăsate deoparte. În meciurile cu echipele care sunt sub noi, ar trebui să ne punem în valoarea strategia ofensivă. Nu vreau să critic ce a făcut Mirel, nu ar fi frumos. Mi-au plăcut anumite lucruri la Mirel.

Cred că a fost o mișcare bună a celor din FRF. Și eu cred că Hagi era cel mai potrivit să fie selecționerul naționalei acum. Acum nu știu ce s-a întâmplat… Cred că Răzvan Burleanu chiar a vrut să-l pună pe Hagi, tuturor ni se pare omul cel mai potrivit în acest moment. Nu vreau să comentez decizia lui Gică (n.r. Hagi). Lucrurile sunt simple din ce a spus el. Cred că FRF a vrut să găsească o soluție. Cât timp Hagi va fi antrenor, mereu va fi inclus pe lista naționalei”, a declarat fostul selecționer al României U21, pentru Digi Sport.

CITEȘTE ȘI –>> MOTIVUL PENTRU CARE FRF NU GĂSEȘTE SELECȚIONER: „MULŢI NU VOR SĂ-ŞI RIŞTE IMAGINEA ȘI SĂ PREIA ACUM!”

mirel rădoifrfrealitateagica hagiadi mutuechipa nationala