Novak Djokovic este în semifinale la Turneul Campionilor! Daniil Medvedev părăsește competiția

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 17 noiembrie 2022, ora 09:28,
Novak Djokovic este în semifinale la Turneul Campionilor și se află la 2 meciuri de al șaselea trofeu
Novak Djokovic este în semifinale la Turneul Campionilor și se află la 2 meciuri de al șaselea trofeu

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (8 ATP) s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor, iar rusul Daniil Medvedev (5 ATP) a fost eliminat.

Novak Djokovic va fi urmat în semifinalele Turneului Campionilor de Stefanos Tsitsipas sau Andrey Rublev

În meciurile din etapa a 2-a a Grupei Roșii de la Turneul Campionilor, competiție organizată la Torino, Djokovic i-a administrat un sever 6-4, 6-1 rusului Andrey Rublev (7 ATP). Partida a durat 69 de minute, iar Rublev nu și-a procurat nicio minge de break în tot meciul.

A fost o demonstrație de forță a fostului lider mondial, care a avut un sezon dificil, început cu interdicția de a intra în Australia și continuat cu absența la US Open, în condiţiile în care intrarea în Statele Unite a rămas supusă obligaţiei de vaccinare.

Djokovic și-a demonstrat valoarea la celelalte competiții la care a evoluat, câștigând 4 trofee și ajungând în alte 2 finale. Pentru Nole era rost și de o revanșă, Rublev învingându-l în acest an în ultimul act la Belgrad cu 6-2, 6-7 (4), 6-0.

În celălalt meci al zilei, grecul Stefanos Tsitsipas (3 ATP) a avut nevoie de set decisiv pentru a-l învinge pe Medvedev, câştigătorul Turneului Campionilor în 2020 şi finalist la ediţia de anul trecut.

Tsitsipas s-a impus cu 6-3, 6-7 (11), 7-6 (1) la capătul unui meci care a durat 2 ore și 24 de minute. În tot meciul s-au consemnat doar trei break-uri, serviciul fiind punctul forte al ambilor jucători. De altfel, ei au adunat nu mai puțin de 11 game-uri „albe”.

În urma acestor rezultate, Djokovic este lider cu 2 victorii și setaveraj 4-0, fiind calificat în semifinale. Medeved, cu două înfrângeri, nu mai are cum să ajungă în ujltimul act, deoarece Tsitsipas și Rublev, care vor fi adversari vineri, au, deja, câte o victorie.

Azi au loc meciurile din Grupa Verde, în care situația este identică. Norvegianul Casper Ruud (4 ATP, 2 victorii) îl are adversar pe Rafael Nadal (2 ATP, 0 victorii), iar al doilea semifinalist din grupă se alege dintre americanul Taylor Fritz (9 ATP) și canadianul Felix Auger-Aliassime (6 ATP).

În urma eliminării lui Nadal, compatriotul său Carlos Alcaraz, absent la Turneul Campionilor, are asigurat fotoliul de lider al clasamentului ATP la sfârşitul lui 2022. În vârstă de 19 ani, Alcaraz este cel mai tânăr jucător din istoria tenisului care reuşeşte această performanţă. De altfel, a și primit trofeul, ceremonia având loc la Torino.

daniil medvedevNovak DjokovicTurneul Campionilor 2022