Novak Djokovic va juca la Melbourne 2023! Anunțul făcut de oficialitățile de la Melbourne

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 15 noiembrie 2022, ora 13:18,
Novak Djokovic
Novak Djokovic

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic va primi viză de intrare în Australia și, astfel, va putea juca la primul turneu de Mare Șlem al anului viitor.

Ministrul Imigrației din Australia a anulat interdicţie de trei ani pe numele lui Novak Djokovic

Djokovic a fost în centrul unui scandal la ediția din acest an. El a fost reţinut la sosirea sa la Melbourne, Djokovic a fost expulzat şi condamnat la o interdicţie de trei ani de a intra pe teritoriul Australiei, după o intensă bătălie juridică.

Între timp, guvernul australian a modificat regulile de intrare în țară, în sensul că au acces inclusiv persoanele care nu s-au vaccinat. Iar publicația The Guardian a anunțat că noul ministru al Imigrației, Andrew Giles, a anunțat interdicția la adresa lui Djokovic, semnată de predecesorul lui, Alex Hawke.

Informația a fost confirmată de publicația australiană abc.net.au, care oferă și o declarație a directorului Australian Open, Craig Tiley.

Există un proces normal de solicitare a vizei prin care toată lumea trece chiar acum și toată lumea va trece prin momentul potrivit.

Nu cred că ar trebui să existe vreun tratament preferențial pentru nimeni. Dar mă aștept pe deplin să am un răspuns pentru toată lumea până la momentul în care trebuie să își rezerve zborurile și să vină, inclusiv Novak.

Asta depinde în întregime de guvernul australian. Știu că Novak vrea să vină să joace și să revină la competiție. Iubește Australia și este locul în care a avut cel mai bun succes, dar momentul anunțului depinde de altcineva și nu vrem să comentăm zvonuri.

El înțelege circumstanțele și toată situația, dar trebuie să rezolve asta cu guvernul federal. Sunt încrezător că vor ajunge la un aranjament și sper să fie pozitiv”, a spus Tiley.

Novak Djokovic are un record impresionat la Melbourne: 9 finale câștigate din tot atâtea jucate

Novak Djokovic a câștigat de 9 ori titlul de la Australian Open, record istoric. Mai mult chiar, el nu a pierdut nicio finală jucată la Melbourne, învingându-i de patru ori pe britanicul Andy Murray, de două ori pe spaniolul Rafael Nadal și o dată pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, austriacul Dominic Thiem și rusul Daniil Medvedev.

Refuzul de a se vaccina împotriva Covid-19 a bulversat în mare măsură sezonul 2022 al campionului sârb. Pe lângă Australian Open, el a fost nevoie să renunţe şi la US Open, în condiţiile în care intrarea în Statele Unite a rămas supusă obligaţiei de vaccinare.

Învins în sferturi la Roland Garros de Rafael Nadal, Djokovic s-a impus, în schimb, la Wimbledon, cucerind al 21-le titlu de Grand Slam din cariera sa.

Într-un final, sârbul a reuşit să se califice la Turneul Campionilor de la Torino, care reuneşte cei mai buni opt jucători ai sezonului.

Aflat pe locul opt în clasamentul ATP, el a câştigat meciul său de debut, împotriva grecului Stefanos Tsitsipas (3 ATP), pe care l-a învins cu 6-4, 7-6 (4). Următorul adversar în Grupa Roşie va fi rusul Andrei Rublev, pe care îl va înfrunta miercuri.

Australian Open 2023Novak Djokovic