SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

O nouă „ușă închisă” pentru Șumudică! Anunțul pe care antrenorul nu voia să îl audă

Articol de Alexandru Dan - Publicat duminică, 19 septembrie 2021, ora 14:51,

Tehnicianul român în vârstă de 50 de ani traversează una dintre cele mai nefaste perioade ale carierei sale, astfel că mandatul de la CFR Cluj reprezintă o adevărată pată pentru CV-ul său!

Ales antrenorului anului trecut în Turcia, Marius Șumudică nu a reușit să se impună la campioana României, astfel că a fost dat afară la doar două luni de la instalare. Eliminările din Champions League și Europa League au cântărit enorm în ceea ce privește destinul antrenorului, care a fost înlăturat din Gruia după umilința cu Steaua Roșie Belgrad.

Acum, Șumudică este liber de angajament și se află în căutarea unui nou proiect. Cu toate acestea, românul s-a aflat pe lista naționalei Turciei pentru postul de selecționer, însă reprezentativa din țara semilunei a ales într-un final pe altcineva. Potrivit ultimelor informații, Stefan Kuntz, fostul adversar al lui Mirel Rădoi de la EURO 2021, a fost alesul oficialilor turci.

Stefan Kuntz. Foto: Gerrit van Keulen / Orange Pictures / DPPI (Profimedia)

„Vom putea să îl prezentăm pe domnul Kuntz în următoarele zile. Contractul încă nu a fost semnat, vor apărea curând noi informații. Discuțiile, implicit cu DFB (n.r. Asociația Germană de Fotbal), au fost impecabile și foarte, foarte corecte, a spus Hamit Altintop, conform cotidianului german Kicker.

Ce spunea Marius Șumudică despre posibilitatea de a deveni selecționerul Turciei

,,Sunt onorat să fiu menționat în aceste discuții (n.r – referitoare la posibilitatea de a prelua naționala Turciei). Înseamnă că munca mea a fost respectată în Turcia, o țară în care mi-a plăcut să lucrez.

Senol Gunes este un mare antrenor, m-a vizitat la club când activam acolo și chiar am apreciat interacțiunea cu el. E o mare onoare să fiu printre candidații la acest post. Turcia este o mare națională în fotbal.

Trebuie să am grijă la următorul pas. Îmi doresc să repet performanțele avute cu Kayserispor și Gaziantep. Voi analiza cu atenție. Mă simt pregătit pentru o nouă provocare., declara în urmă cu puțină vreme Marius Şumudică, potrivit jurnalistului Emanuel Roşu.

Citește și ȘUMUDICĂ I-A DAT DAUNĂ TOTALĂ LUI PETRESCU! A DEZVĂLUIT PORECLA RUȘINOASĂ PRIMITĂ DE LA JUCĂTORI

realitateamarius șumudicăselecionerturcia