VIDEO | O sportivă medaliată la Jocurile Olimpice a dezvăluit orientarea sexuală: “Acum pot să fiu sinceră”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat sâmbătă, 04 decembrie 2021, ora 12:02,
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sportiva italiană Irma Testa (23 de ani), medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo în competiţia de box, şi-a dezvăluit orientarea homosexuală într-un interviu pentru Vanity Fair Italia, relatează L’Equipe, citată de News.ro.

Să vorbesc despre orientarea sexuală în lumea sportului are o valoare specială, deoarece campionilor li se cere să fie perfecţi. Şi pentru mulţi, homosexualitatea este încă o imperfecţiune. De teamă ca imaginea să nu le fie afectată, numeroşi sportivi tac şi se ascund. Aşa am fost şi eu până acum câteva luni. Însă această medalie de la Tokyo a devenit scutul meu: acum că sportiva Irma este în siguranţă, femeia Irma poate fi sinceră”, a declarat pugilista.

Irma Testa nu este singura pugilistă care a vorbit despre orientarea ei sexuală. Italianca lea urmat pugilistei britanice Nicola Adams, dublă campioană olimpică (Londra şi Rio) şi al sportivei irlandeze Kellie Harrington, campioană olimpică tot la box.

Citește și VIDEO | UN CUNOSCUT FOTBALIST A RECUNOSCUT CĂ ESTE HOMOSEXUAL. ESTE PRIMUL FOTBALIST PROFESIONIST ÎN ACTIVITATE CARE A ANUNŢAT ASTA

gay23 de anilesbianahomosexualrealitateaboxIrma Testa