OPINIE | Avem selecționer. Ne mai trebuie echipă

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022, ora 20:59,
Sursă foto:  Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Naționala de fotbal a României are un nou selecționer, după o așteptare de două luni. Edi Iordănescu a fost instalat pe banca tehnică a primei reprezentative, după ce Mirel Rădoi nu și-a prelungit contractul scadent la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut!

Naționala de fotbal a României nu a avut selecționer două luni. Federaţia Română de Fotbal a făcut o economie de peste 60.000 de euro, calculând aici atât salariul principalului, cât şi al secundului primei reprezentative.
În această perioadă, Burleanu și Stoichiță au avut întâlni cu antrenori aflați sub contract, precum Răzvan Lucescu, Dan Petrescu sau patronul-antrenor Gică Hagi, dar și cu Ladislau Boloni.

Șansele să obțină semnătura unuia dintre cei enumerați mai sus, erau minime, dintr-o serie de motive. Cu toate acestea, negocierile s-au prelungit, și luni întregi, nu s-a ajuns la un numitor comun. Într-un final, Edi Iordănescu a fost instalat pe banca tehnică a naționalei. Evident, există păreri pro și contra. Având în vedere condițiile date, probabil că este un antrenor potrivit acum.

Citește și Cum comentează Edi Iordănescu implicarea lui Mihai Stoichiţă la echipa naţională: ,,Mi-am dorit mereu independenţă”

În acest sens mă gândesc la membrii Generației de Aur care nu vor să-și asocieze numele cu cel al președintelui FRF, dar și la faptul că salariul propus este unul modest pentru o națională. Să nu uităm, că era important ca noul selecționer să fie liber de contract deoarece conducerea FRF a refuzat idea de a plăti o clauză de contract. În aceste condiții și având în vedere jucătorii disponibili pentru națională, vom afla în curând dacă Edi este o alegere bună.

Edi Iordănescu va debuta pe banca tricolorilor în luna martie, atunci când România va disputa două meciuri amicale. Singurele partide oficiale din acest an vor fi cele din Nations League, atunci când vom disputa patru meciuri în luna iunie și două în luna septembrie.

Dar după epopeea numirii unui selecționer, cei care conduc destinele fotbalului românesc trebuie să înțeleagă că prin numirea lui Edi Iordănescu în funcția de selecționer nu s-au terminat problemele din fotbalului românesc. Ba, din contra. Au fost pierdute două luni, în care un selecționer ar fi putut urmări jucători convocabili.

În continuare, conducerea FRF trebuie să ia măsuri concrete de dezvoltare a fotbalului, să implementeze un proiect național care să dea rezultate în viitor.

Citește și EXCLUSIV | Abia instalat, Edi Iordănescu începe treaba de selecționer: „Aici e cea mai mare problemă”

edi iordanescuboloniselectioner