SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Organizatorii Transylvania Open cer ca fanii vaccinaţi să fie lăsaţi în tribune: ,,E un eveniment de interes internaţional”

Articol de Mihai Cristian - Publicat sâmbătă, 23 octombrie 2021, ora 09:25,
sursa foto: Gravis Visuals
sursa foto: Gravis Visuals

Organizatorii turneului Transylvania Open, competiţie la care va lua parte şi Simona Halep, eliminată recent de la Kremlin Cup, cer ca spectatorii să fie lăsaţi în tribune.

Patrick Ciorcilă, directorul acestui turneu de tenis, face apel la autorităţi să-şi reconsidere poziţia în ceea ce priveşte accesul interzis al suporterilor la competiţii sportive.

,,Am reuşit să pregătim cel mai puternic turneu WTA organizat vreodată în România, cu jucătoare de top mondial pe care publicul românesc nu a avut niciodată şansa să îl vadă live, decât la competiţii în afara ţării. Este un eveniment de interes internaţional, în care am investit enorm şi la care am lucrat cu sufletul. Rugăm autorităţile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competiţiilor sportive.

Considerăm că interzicerea accesului populaţiei vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare şi reprezintă o campanie anti-vaccinare. Practic, înţelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu, iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populaţiei.

Citeşte şi FOTO | EMOȚII MARI PENTRU ANAMARIA PRODAN! MOMENTUL MULT AȘTEPTAT ARE LOC MÂINE

Noi am luat absolut toate măsurile de siguranţă necesare şi suplimentare. Capacitatea sălii a fost redusă de la 10.000 de locuri, la 1.500 de locuri pe zi, tocmai pentru a respecta legea şi măsurile de siguranţă. Am comunicat din start că fiecare spectator trebuie să stea la o distanţă de un scaun unul faţă de celălalt, iar copii mai mici de 12 ani nu au acces în sală.

Nu mai vorbim de faptul că întreg staff-ul şi toate persoanele implicate în organizarea şi desfăşurarea turneului au schema completă de vaccinare şi sunt testate. Toate conferinţele de presă vor avea loc online, iar jucătoarele nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanţii media. Am făcut în 2 zile 300 de teste şi nicio persoană cu factor de risc nu va intra în zona de desfăşurarea a evenimentului.

În ultimele două săptămâni am vândut bilete respectând întru totul legea, doar persoanelor vaccinate şi care deţin certificatul verde. Aproape toate biletele sunt vândute.

CITEȘTE ȘI SIMONA HALEP, ÎNGRIJORATĂ DE DEZASTRUL COVID-19! “SPER CA TOŢI OAMENII SĂ ÎNŢELEAGĂ ŞI SĂ SE VACCINEZE”

Implementarea unor măsuri restrictive care interzic accesul publicului la turneu înseamnă o puternică lovitură financiară pentru noi, ca organizatori. Am investit suplimentar sume mari de bani pentru a asigura măsurile de siguranţă în contextul pandemiei.

Dar nu doar asta ne doare. Am pregătit o mulţime de activităţi şi momente surpriză pentru public pentru a ajuta oamenii să dezvolte un apetit pentru sport şi educaţie sportivă. Ca să nu mai vorbim de faptul că toate jucătoarele își doresc să joace într-o sală în care să aibă alături fanii. Autorităţile locale sunt alături de noi şi înţeleg importanţa acestui eveniment, însă avem nevoie şi de colaborarea autorităţilor centrale.”, a declarat Patrick Ciorcilă într-un comunicat remis de AGERPRES.

Simona Halep, sursa foto: ProSport

,,Activităţile competiţiilor sportive vor fi desfăşurate fără public în următoarea perioadă. Sunt interzise concertele, spectacolele în aer liber, iar la nivel de cinematografe, la nivel de teatre, capacitate de 30%, dar cu certificat verde, testat sau trecut prin boală.”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi TRANSYLVANIA OPEN, DUPĂ ANUNȚUL CNSU: „NE-A LĂSAT FĂRĂ CUVINTE! SUNTEM ȘOCAȚI”. COMUNICATUL DAT

simona haleprestrictiitenisTransylvania OpenorganizatoriwtaPatrick Ciorcilă