Panică la PSG! Clubul francez a anunțat cât va absenta Kylian Mbappe după accidentarea de miercuri

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 02 februarie 2023, ora 18:02,
Kylian Mbappe
Kylian Mbappe

Atacantul francez al lui PSG, Kylian Mbappe, s-a accidentat la meciul cu Montpellier de aseară li va lipsi minimum trei săptămâni.

Kylian Mbappe va lipsi la prima manșă a optimilor Ligii Campionilor, cu Bayern Munchen

Meciul cu Montpellier, care a contat pentru Etapa a 21-a a campionatului, a fost unul de coșmar. El a ratat de două ori de la punctul cu var (a doua lovitură a fost repetată, deoarece portarul nu avea minimum un picior pe linia porții) și a ieșit de pe teren accientat.

Ținându-se de coapsa stângă, jucătorul a fost înlocuit în minutul 21, cu Hugo Ekitike. Azi, PSG a anunțat gravitatea accidentării. „În urma examinărilor, s-a constatat că Kylian Mbappe suferă de o leziune a coapsei stângi la nivelul bicepsului femural. Durata sa de indisponibilitate este estimată la 3 săptămâni”, a anunțat clubul pe site-ul oficial.

Asta înseamnă că Mbappe va lipsi la prima manșă a optimilor Ligii Campionilor, când PSG primește, pe 14 februarie, replica echipei germane Bayern Munchen. Returul se joacă pe 8 martie, pe Allianz Arena.

Alte meciuri la care va lipsi starul francez sunt cele cu Toulouse (sâmbătă, în campionat), Olympique Marseille (miercurea viitoare, în optimile Cupei Franței) și Monaco (pe 11 februarie, tot în campionat).

Fără Kylian Mbappe, antrenorul Christophe Galtier ar trebui să se bazeze pe Hugo Ekitike sau Carlos Soler. Dacă Neymar, absent cu Montpellier, nu va scăpa de problemele pe care le are la gleznă, tehnicianul va fi nevoit să schimbe în totalitate sistemul de joc.

În acest sezon, Mbappe a marcat 25 de goluri în 26 de meciuri ale lui PSG în toate competițiile. În plus, a înscris de 8 ori în cele 7 meciuri jucate de Franța la CM din 2022, dintre care de trei ori în finală. În schimb, încă nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor în 2023.

Kylian Mbappeligue 1PSG