Presa din Honduras ripostează: „Înfrângere dureroasă. Un eșec nemeritat împotriva României”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 22 iulie 2021, ora 19:50,
România olimpică, sursă foto: Profimedia
România olimpică, sursă foto: Profimedia

Reprezentativa U23 a României a debutat cu dreptul la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Echipa condusă de pe margine de Mirel Rădoi a reușit să câștige în fața reprezentativei similare a Hondurasului, scor 1-0. Unicul gol a venit pe finalul primei reprize, atunci când Ciobanu, direct din corner, l-a forțat pe Oliva să-și dea un autogol.

În meciul de la Kashima, România a avut puține șanse de a marca, iar în repriza secundă, tricolorii au acuzat căderi de ordin fizic, aspect recunoscut și la interviurile de la finalul meciului. Însă cei din Honduras acuză faptul că naționala lor a pierdut nemeritat, considerând că aceasta a avut o prestație superioară României.

„Înfrângere dureroasă la Tokyo 2021, cu un eșec nemeritat împotriva României”, au titrat jurnaliștii hondurieni de la Mas, care au continuat în același mod:

„Deși Honduras a făcut un meci excelent, nu a avut capacitatea de a înscrie măcar un gol în cele 90 de minute împotriva europenilor, care au respectat planul tactic pe toată durata meciului. Am dominat tot meciul, mai ales în repriza a doua, dar autogolul lui Oliva de la finalul primei reprize a fost suficient pentru victoria românilor, care conduc acum grupa, alături de Noua Zeelandă.

Când nimeni nu se aștepta, un corner executat de Andrei Ciobanu a fost deviat nefericit de Oliva în propria poartă, oferindu-le astfel românilor un avantaj nemeritat. Honduras a încheiat meciul fiind mai bună, deși nu obține niciun punct. Drumul de la Tokyo începe cu o înfrângere dureroasă, care ne obligă să câștigăm cu Noua Zeelandă, duminică”, a punctat sursa citată.

România și Noua Zeelandă, care a câștigat tot cu 1-0 în fața Coreei de Sus, ocupă primele două poziții din Grupa B, după etapa 1.

CITEȘTE ȘI –>> DEBUT DE VIS PENTRU ,,TRICOLORI” LA TOKYO! UN AUTOGOL ADUCE PRIMELE PUNCTE ECHIPEI LUI RĂDOI

romania olimpicaJO tokyorealitateareactiehonduras