Programul de marți al CM de fotbal din Qatar! Diseară știm primele meciuri din optimi

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 29 noiembrie 2022, ora 00:31,
Anglia
Anglia

De azi și până vineri au loc ultimele meciuri din grupele Campionatului Mondial din Qatar, la sfârșitul cărora vom afla meciurile din optimi.

Olanda și Anglia sunt favorite în Grupele A și B la calificarea în optimi de pe primul loc

Partidele din aceeași grupă se joacă de la aceeași oră și vor fi transmise, simultan, pe TVR 1 și TVR 2. În plus, meciurile se vor juca de la două ore, nu patru ca până acum, 17:00 și 21:00.

Ziua începe cu meciurile din Grupa A, Olanda – Qatar și Ecuador – Senegal, de la ora 17:00. În acest moment, Olanda și Ecuador au câte 4p și există egalitate perfectă și la golaveraj, 3-1, în condițiile în care în meciul direct a fost 1-1.

Dacă la finalul meciurilor două (sau mai multe echipe) sunt la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este al golaverajului, urmat de cel al numărului de goluri marcate.

Abia după aceea, dacă este nevoie, se ia în calcul rezultatul din meciul direct. Dacă și după acest criteriu se menține egalitatea, va conta criteriul fair-play, în care un cartonaș galben echivalează cu un punct, unul roșu primit din două cartonașe galbene – 3p și unul roșu primit direct – 4p. în fine, ultimul criteriu de departajare este tragerea la sorți.

La acest ultim capitol avantajată este Olanda, care deocamdată a primit un singur cartonaș galben, spre deosebire de cele trei ale senegalezilor.

În Grupa B au loc, de la ora 21:00, meciurile Țara Galilor – Anglia și Iran – Statele Unite. Anglia este lider, cu 4p și golaveraj 6-2, urmată de Iran cu 3p (4-6), Statele Unite cu 2p (1-1) și Țara Galilor 1p (1-3).

Matematic, toate echipele au șanse de calificare, dar este greu de crezut că Țara Galilor va învinge la 4 goluri diferență ca să depășească Anglia. În același timp, pentru ca Anglia să rateze optimile este necesar ca Iran să câștige.

Împerecherile în optimi se fac între primele două clasate din grupele A și B, C și D, E și F, respectiv G și H. Altfel spus, într-unul dintre meciurile eliminatorii Olanda (Locul 1 în Grupa A / A1) ar putea întâlni Iran sau Statele Unite (2B), iar Anglia (1B) pe Ecuador sau Senegal (2A).

Programul complet al meciurilor de azi:

De la ora 17:00, la TVR 1: Olanda – Qatar (Grupa A); Al Bayt Stadium (Al Khor); arbitri: Bakary Papa Gassama (Gambia) – Elvis Guy Noupue Nguegoue (Camerun), Mahmoud Ahmed Kamel Abo El Regal (Egipt); arbitru de rezervă: Ning Ma (China)

De la ora 17:00, la TVR 2: Ecuador – Senegal (Grupa A); Khalifa International Stadium (Al Rayyan); arbitri: Clément Turpin – Nicolas Danos, Cyril Gringore (toți din Franța); arbitru de rezervă: ISTVAN KOVACS

De la ora 21:00, la TVR 1: Țara Galilor – Anglia (Grupa B); Ahmad bin Ali Stadium (Al Rayyan); arbitri: Slavko Vincic – Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (toți din Slovenia); arbitru de rezervă: Yoshimi Yamashita (Japonia)

De la ora 21:00, la TVR 2: Iran – SUA (Grupa B); Al Thumama Stadium (Doha); arbitri: Antonio Mateu – Pau Cebrián Devis, Roberto Díaz Pérez Del Palomar (toți din Spania); arbitru de rezervă: Kevin Ortega (Peru)

campionatul mondial 2022