Reacția Soranei Cîrstea după eliminarea dramatică de la Australian Open! Ce spune de concurența cu Simona Halep

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat luni, 24 ianuarie 2022, ora 15:00,
SORANA CÎRSTEA ȘI SIMONA HALEP
SORANA CÎRSTEA ȘI SIMONA HALEP

După Simona Halep, și Sorana Cîrstea (38 WTA) a fost nevoită să părăsească turneul de la Australian Open în faza optimilor de finală.

Sportiva născută în București a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek (9 WTA), în trei seturi, scor 7-5, 3-6, 3-6. Meciul a avut o durată de două ore și 28 de minute.

Sportiva de 31 de ani a vorbit despre ultima partidă disputată la ediția actuală a turneului de Grand Slam de la Melbourne. Aceasta a specificat că a făcut un joc foarte bun în primul set, dar în următoarele două, prestația ei a scăzut deoarece nu a mai fost la fel de eficientă la propriul serviciu.

Sursa foto: Profimedia Images

De asemenea, Sorana Cîrstea a fost chestionată și despre aproprierea de Simona Halep în clasamentul WTA. Cîrstea a urcat pe locul 31, în timp ce constănțeanca a coborât pe poziția a 23-a. În momentul de față, diferența dintre cele două este de 505 puncte.

CITEȘTE ȘI –>> Sorana Cîrstea, lovitura carierei! Eliminată din optimile Australian Open, „Sori” se consolează cu un premiu imens

”Am început meciul jucând destul de bine. Primul set a fost destul de strâns, însă, în momentele importante am jucat bine. În setul doi și trei, cred că diferența a făcut-o serviciul meu. Mi-a scăzut procentajul și atunci am jucat destul de mult cu doi. În momentul de față, obiectivul este să ajung acasă, după o lună de Australia. Mai departe de atât, nu pot să mă gândesc.

E foarte greu să dau un pronostic, mai ales la nivelul ăsta. Toate valorile sunt foarte apropiate. Sunt multe fete în formă și cred că este destul de deschis totul.

Este egal cu zero. Nici nu știu pe ce loc sunt eu, nici pe ce loc e Simona. N-are nicio importanță cine e prima, cine e a doua. Important este ce pot să fac eu, ce pot să controlez eu, și planurile mele. Nu urmează nicio vacanță. Urmează turneul de la Sankt-Petersburg și Dubai”, a declarat Sorana Cîrstea, pentru eurosport.ro.

CITEȘTE ȘI –>> Fără succes în optimi la Australian Open! După Simona Halep, Sorana Cîrstea părăseşte şi ea turneul de la Melbourne

sorana cirsteawtasimona halepaustralian opentenis