VIDEO | Record mondial pentru înotătorul David Popovici: „Mă aşteptam la acest rezultat. Tokyo se vede la fel”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat vineri, 09 iulie 2021, ora 09:21,
DAVID POPOVICI
DAVID POPOVICI

Înotătorul David Popovici a stabilit, joi, un nou record mondial în proba de 100 m liber, la nataţie juniori, la Campionatul European organizat în Foro Italico Swimming Pool Complex, din Roma.

Popovici a obţinut medalia de aur cu timpul 47.30 secunde – nou record mondial de juniori (după cel realizat tot de el în urmă cu două zile), nou record european de juniori, nou record al competiţiei de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului realizat la vârsta de 16 ani, dar şi cel mai bun timp mondial (seniori) în 2021 în proba de 100 m.

Sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a cucerit astfel a doua medalie de la această competiţie, după argintul cu ştafeta României de 4×100 m. Marţi, în cadrul ştafetei, Popovici stabilise un record mondial la 100 m liber cu timpul 47,56 secunde.

Citește și OFICIAL | JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO SE VOR DESFĂȘURA FĂRĂ SPECTATORI

Citește și CINE SUNT CEI 100 DE SPORTIVI ROMÂNI CARE VOR CONCURA LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO

Cumva mă aşteptam la acest rezultat, dar nu credeam că va veni chiar atât de repede. Acum trebuie să mă bucur de moment şi să nu mă las pierdut de toată atenţia pe care o primesc. Trebuie să mă concentrez în continuare. Mai am probe de înotat la Roma, dar şi la Tokyo, la Jocurile Olimpice. Să stai pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu toată tribuna uitându-se la tine, cu toţi oamenii de acasă urmărindu-te, este cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un sportiv.

Este o senzaţie unică şi sper să o trăiesc cât mai des. Tokyo se vede la fel. Faptul că am urcat în clasament nu schimbă scopul meu: să fac cea mai bună performanţă de care sunt în stare şi acolo, nu numai aici, la Roma”, a spus Popovici pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

 Citește și DAVID POPOVICI, ÎNOTĂTORUL DE 16 ANI CARE A DOBORÂT RECORDUL NAȚIONAL LA SENIORI, S-A CALIFICAT LA JOCURILE OLIMPICE

 

 

 

david popovicivideojocurile olipicerecord mondialrealitateainottokyor