Revenirea lui Cristiano Ronaldo a fost inutilă! Pierderi imense pentru Manchester United în sezonul trecut

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 23 septembrie 2022, ora 11:53,
Manchester United
Manchester United

Clubul englez de fotbal Manchester United a înregistrat o pierdere netă de 115 milioane de lire sterline (130 milioane euro) în sezonul 2021/2022.

Manchester United îl plătește pe Cristiano Ronaldo cu 480.000 de lire sterline pe săptămână

Gruparea patronată de familia americană Glazer a făpcut cunoscut, potrivit The Sun, că s-au cheltuit sume imense cu aducerea, în vara lui 2021, unor jucători valoriși, ca portughezul Cristiano Ronaldo sau francezul Raphael Varane.

În același timp, fanii au revenit în tribunele stadionului Old Trafford în urma pandemiei, ceea ce a permis clubului să-și crească veniturile cu 18%.

În acest moment, veniturile sunt de circa la 583 de milioane de lire sterline, dar clubul a raportat o pierdere netă uriașă, de aproximativ 2,2 milioane de lire sterline pe săptămână.

Principalul factor din spatele unei astfel de pierderi este creșterea bruscă a salariilor, cu 19%. Asta înseamnă că Manchester United a cheltuit o sumă record pentru Premier League de 384 de milioane de lire sterline, în creștere cu 62 de milioane de lire sterline față de sezonul precedent.

În plus, a crescut și datoria clubului, cu 22%, iar suma totală pe care MU trebuie s-o achite este de 515 milioane de lire sterline, cu 95 de milioane de lire sterline mai mult față de sezonul anterior.

Dar pierderile sunt tot mai mari, deoarece s-au cheltuit în vară peste 220 de milioane de lire sterline în fereastra de transferuri.

„Diavolii Roșii” au mai fost și de o scădere pe piața de valori. În iunie, acțiunile au scăzut la un nivel record de 9,77 lire sterline, față de 13,82 lire sterline cu 12 luni mai devreme.

Lucrurile s-au mai îndreptat între timp, o acțiune ajungând la la 13,48 lire sterline, dar suma este departe de valoarea de 19,98 lire sterline pe acțiune în septembrie 2021.

premier leaguemanchester unitedcristiano ronaldo